Kaplan Takımı: Kaşıkçı Olayı Bir İlk Değil!

BBC Arapça'ya konuşan kaynaklar, Cemal Kaşıkçı cinayetini 2018 yaz aylarında bir araya gelen 50 kişilik 'Kaplan Takımı' adlı ekipten bir grubun gerçekleştirdiğini açıkladı.

08.11.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-13:27) Kaplan Takımı: Kaşıkçı Olayı Bir İlk Değil!

BBC Arapça'ya konuşan kaynaklar, Cemal Kaşıkçı cinayetini 2018 yaz aylarında bir araya gelen 50 kişilik 'Kaplan Takımı' adlı ekipten bir grubun gerçekleştirdiğini açıkladı. Aynı kaynakların verdiği bilgiye göre bu ekibin ele başı Prens Muhammed bin Selman'ın sağ kolu Suud el Kahtani idi. Suudi yönetiminin bilindik muhaliflerinden Dr. Saad el Fakih, bu ekip için "Ülke içindeki ve dışındaki muhalifleri öldürmekle görevliydiler" açıklamasını yaptı. Fakih, "Rejimin, tutuklayarak ortalığı yaygaraya vermek istemediği insanları öldürmek için görevlendirildiler" ifadelerini kullandı.

KAŞIKÇI İLK DEĞİLDİ

BBC Arapça haberi ayrıca bu ekibin öldürdüğü tek ismin Kaşıkçı olmadığını iddia eden bilgilere ulaştı. Suudi yönetimi içinden gizli bir kaynak, Muhammed bin Selman'ın 'kara kutusu' olarak bilinen Tümgeneral Ali el Kahtani'nin de dövülerek katledildiğini belirtti.
Bu cinayet de Muhammed bin Selman'ın sağ kolu olarak tanınan Suud el Kahtani'nin ele başılığını yaptığı ekip tarafından gerçekleştirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal