Kamu Görevlileri Mesai Saatleri Kaç Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği kısıtlama açıklaması kamu personellerinin çalışma saatlerini de etkiledi. Bunun üzerine dolaşıma giren ''Kamu görevlileri mesai saatleri kaç oldu, kamu kurumlarının çalışma saatleri değişti mi?'' gibi soruların yanıtını sizler için derledik.

01.12.2020-09:04 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-08:50) Kamu Görevlileri Mesai Saatleri Kaç Oldu?

Koronavirüs salgının Türkiye'deki büyük artışı, Cumhurbaşkanlığını yurt genelinde sıkı tedbirler almaya itti.

Bu doğrultuda dün Kabine Toplantısı gerçekleşti ve ardından alınan kararlar açıklandı.

Bu kararlar arasında ise kamu kurumlarının çalışma saatleri yer aldı.

KAMU GÖREVLİLERİ ÇALIŞMA SAATLERİ KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yeni tedbirleri açıklarken kamu kurumlarının mesai saatlerinin sabah 10.00 akşam 16.00 olduğunu duyurdu.

Yeni çalışma saatleri merak konusu iken Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın yazılı onayından geçen yeni karar ülkedeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi.

Gönderilen yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''2 Aralık 2020 tarihinde başlamak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma başlama ve bitme saatlerinin, merkezde Cumhurbaşkanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici, bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için bakan, diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici, illerde valiler tarafından 10.00-16.00 olarak belirlenebilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür. Salgınla mücadele amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri tarafından gereken önlemlerin alınması hususunda bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal