Zayıflatan Kabaklı Çorba Tarifi

Hem lezzetli bir çorba içmek hem de zayıflamak ister misiniz? İçinde bir vitamin deposunu barındıran çorba tarifi ile hem doyacak hem formda kalacaksınız.

03.10.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 03.10.2019-09:45)

Kilo verirken birçok yemekten mahrum kalırız. Bazı gıdaları tüketirken temkinli davranırız. Ancak bu çorba ile hem karnınız doyacak hem de kilo vereceksiniz.

ZAYIFLATAN KABAKLI ÇORBA

Malzemeler; 3 adet orta boy kabak, 500 gram doğranmış beyaz lahana, 6 adet orta boy yeşil sivri biber, 1/2 su bardağı haşlanmış nohut, 1/4 kase tarhun otu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 800 ml. su.

Hazırlanışı; Bol suyun içinde yıkayıp uç kısımlarını kesilen kabakları, kabuklarını soymadan iri parçalar şeklinde doğrayın. Ortadan ayırıp çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri iri  iri  doğrayın. Bol su ile yıkayıp kuruttuğunuz doğranmış beyaz lahanaları tencereye koyun.

Tarhun otu, haşlanmış nohut, doğradığınız yeşil sivri biber ve kabakları tencerenin içine koyun. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin, kimyon serpin. Suyunu ilave ettiğiniz çorbayı, kapağı kapalı tencerenin içinde ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin. Son raddede mutfak robotundan geçirip püre haline getirdiğniz çorbayı servis ederek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal