İshale hangi çorba iyi gelir? İshali kesen pirinçli havuç çorbası tarifi

Sizin için hazırladığımız ishale iyi gelen çorba tarifiyle, vücudunuzun kaybettiği enerjiyi geri kazanabilir, mide sorunlarının da önüne geçebilirsiniz. İşte püf noktalarıyla ishali kesen pirinçli havuç çorbası tarifi...

18.03.2022-13:18 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-13:46)

Mide hastalıkları yaşam konforunu oldukça etkileyen rahatsızlıklardan biridir. Huzursuz bağırsak sendromu gibi bir sebepten ya da vücudun dengesini bozan herhangi bir şeyden dolayı meydana gelebilen bu rahatsızlıkları iyileştirmek için ishali kesen çorba oldukça doğru ve etkili bir tercihtir. Tek bir çorbayla hem vücudunuza kaybettiği sıvıyı geri kazandırabilir hem de çabucak toparlayabilirsiniz.

İshale iyi gelecek çorba tarifi

Mide hastalıklarında tüketilebilecek yiyecekler sınırlı olduğundan, pirinci göz ardı etmemek gerekir. Pirincin oldukça besleyici olması rahatsızlığı hafifletmeye yarayan besin maddeleri içerir. Pirinçli havuç çorbasıyla ishal sorunundan kurtulabilirsiniz.

Malzemeler:

- 1 adet büyük havuç

- 1 adet küçük soğan

- Yarım bardak pirinç 

-1 dal kişniş veya maydanoz

- Yarım limon

- 3 bardak tavuk suyu

- 1 tutam nane

- Natürel sızma zeytinyağı

- 2 adet derisiz ızgara tavuk göğsü 

İshale ne iyi gelir?

Tavuk suyunu bir tencerede ısıtın. Soyulmuş ve küçük parçalar halinde doğranmış havucu ve soğanı da ilave edin. Kaynamaya başladığında, içerisine pirinci, kişnişi, maydanozu ve naneyi ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişmeye bırakın, pirincin ve havucun pişmesini bekleyin. İçerisinden otları ve soğanı çıkarın. Tuz miktarını arıtın. Tavuk göğüslerini şeritler halinde kesin ve sadece tuzla tatlandırın. Herhangi bir sos veya baharat kullanmayın. Tavuk etlerinin üzerine zeytinyağı damlatarak çorbanın üst kısmına koyun ve servis edin. Limon sıkmayı unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal