Yaz Parfümü Seçmenin Püf Noktaları

Yaz aylarının gelmesi kullandığınız parfümlerin tonlarında da farklı aromalar tercih etmemize neden olur. Kışın kullandığınız parfümlerin ağır olduğunu düşünüyorsanız bu haberimiz de tam size göre. İşte yaz aylarında tercih parfüm seçmenin formülü…

06.07.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-15:19) Yaz Parfümü Seçmenin Püf Noktaları

Yazın doğru parfümü seçmek çok hassas bir konu. Sıcak havalarda hem sizi iyi hissettirecek hem de ardınızdan temiz ve ferah bir iz bırakacak mis gibi kokuyu bulmak için doğru notaların izini sürün.

İçinizi Ferahlatacak Turunçgil Notaları

Bergamot, portakal, limon, greyfurt… İşte ideal bir yaz parfümünün en etkili içerikleri. Ferah ve taze kokularıyla sizi gün boyu iyi ve rahat hissettirirken, etrafınızdaki kişiler tarafından da dikkat çekmenizi sağlayacak. Bu yüzden yazlık parfümünüzü seçerken, öncelikli tercihiniz turunçgil notalarından yana kullanmalısınız. Bunun yanında portakal çiçeği, gül ve şakayık gibi taze çiçek notalarının sakin ve romantik etkisinden de faydalanabilirsiniz.

Yoğun Parfümlerden Uzak Durun

Yaz sıcaklarında sandal ağacı, tütün, baharatlar ve sedir ağacı gibi odunsu notalardan mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Bu tarz yoğun içerikler, keskin kokularıyla sıcak havalarda hiç de hoş olmayan bir his verecektir. Etrafınızdaki insanların yanınızdan uzaklaşmaması için de bu tarz kokuları kullanmamalısınız.

Doğru Yerlere Parfüm Uygulayın

Parfümünüzün gerçek kokusunu almak ve bunu teninizde en hoş haliyle taşımak için mutlaka temiz tene ve kıyafetlere uygulamalısınız. Kulak arkası, omuzlar, dirsek içi ve el bilekleri parfüm sıkmak için en doğru yerlerdir. Bu arada gün içinde terlediğinizde bunu parfümle örtmeye çalışmak oldukça yanlıştır. Bu yaptığınız kokunun daha da ağırlaşmasına neden olarak pek de hoş olmayan bir etki yaratacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal