Yaşlanmayı Geciktiren Püf Noktalar

Cildinizde ileri gelen yaşlanma belirtilerini yaşamınızda yapacağınız ufak değişikliklerle durdurabilirsiniz. İşte yaşlanmayı geciktiren püf noktalar…

23.05.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-15:14) Yaşlanmayı Geciktiren Püf Noktalar

Kırışıklıklar, lekeler, ince çizgiler gibi ciltteki erken yaşlanma belirtileri kadın erkek herkesin korkulu rüyasıdır. Olduğundan daha genç gözükmek için birçok kişi güzellik ürünlerine, estetik operasyonlara başvuruyor. Fakat tüm bunlara gerek kalmadan yaşlanma etkilerinden kendinizi koruyabilirsiniz. İşte yaşlılık belirtilerini önlemenize yardımcı olacak püf noktalar…

GELİŞİGÜZEL KREM KULLANMAYIN

Annenizin, kardeşinizin veya arkadaşınızın kremini kullanmayın, kozmetik mağazalarından gelişigüzel kremler satın almayın. Nemlendirici, anti-aging, gözaltı kremleri gibi bir kozmetik ürün kullanacaksınız mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurmanız gerekir. Dermatoloğunuzun önerdiği kremleri alın, kullanın.

MUTLAKA GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIN

Cilt yaşlanmasının en büyük nedenlerinden biri de güneştir. Bu nedenle cildinizi güneşten korumak için yaz kış koruyucu krem sürmeniz gerekir.

UYKUNUZU DÜZENE SOKUN

Düzenli uyku sağlıklı bir cildin olmazsa olmazlarındandır. Dinlenmiş cilt genel olarak canlı ve parlak olur. Bu yüzden uyku düzeninize mutlaka dikkat gerekir. Yeteri kadar uyumalı ve dinlenmiş olarak güne başlamalısınız.

SİGARADAN UZAK DURUN

Sigaranın sağlığa zararlı olduğunu herkes biliyor. Peki, sigaranın cilde olan zararlarını biliyor muyuz? Sigara, cildin elastikiyetini kaybetmesine neden oluyor ve cildin erken yaşlanmasına sebebiyet veriyor. Hem sağlığınız hem de cildiniz için mutlaka sigaraya bırakmalısınız.

CİLT BAKIMINIZA DİKKAT EDİN

Düzenli olarak cilt bakımı yaptırmaya özen gösterin. Ancak bunu yaptırırken de herhangi bir yerde yaptırmayın. Bu tarz bakımların mutlaka doktor kontrolü altında yapılması gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal