Parlak Bir Cildin Sırrı: Bergamot Yağı!

Sağlıkla parlayan cildin yeni sırrı: bergamot yağı! Genel olarak parfüm ve kolonyada kullanılan bergamot yağının cilde olan faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Peki, bergamot yağının cilde faydaları nelerdir? Bergamot yağı nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde…

21.05.2020-18:23 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-17:47) Parlak Bir Cildin Sırrı: Bergamot Yağı!

Ne limon kadar keskin, ne de portakal kadar tatlı olan bergamot yağı, cildiniz için yeni favori ürününüz olacak. Cildiniz için oldukça faydalı olan bu esansiyel yağ genellikle parfüm ve kolonya gibi kişisel kokularda kullanılır ve Earl Grey çayı içinde önemli bir bileşendir.

Kokusunun yanı sıra, büyük bir stres gidericidir. Sakin ve canlandırıcı bir ortamın gelişmesine yardımcı olur. Ancak bergamot sadece stresli zamanlar için kullanılmaz. Aynı zamanda cilde ve daha fazlasına fayda sağlayabilecek bir dizi terapötik özelliğe de sahiptir.

BERGAMOTIN CİLT ÜZERİNDEKİ KULLANIMI

Bergamot yağı, cildi temizler; akne ve yaraların iyileşmesini sağlar. Enfeksiyon ve egzamanın yatışmasını sağlar. Kaygı, stres ve depresyona karşı da etkilidir.

Genellikle, bergamot bir dizi cilt rahatsızlığı için kullanılır. Büyük bir antibakteriyeldir ve hatta ağrı giderici özelliğe sahiptir ve bu nedenle akne, yaralar, böcek ısırıkları ve daha fazlası için iyi bir seçenek olur.

Bergamot fototoksik bir uçucu yağdır. Bu nedenle, eğer tropikal olarak kullanılırsa cilt hassasiyeti yaratabilir. Bununla birlikte, önerilen kullanımları uygun bir şekilde seyreltir ve takip ederseniz, duyarlılık riskini büyük ölçüde azaltabilirsiniz.

BERGOMAT YAĞI NASIL KULLANILIR?

Bergamot yağı, akne eğilimli cilt, yağlı cilt, yaralı cilt, egzama veya sedef hastalığı olan cilt dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinde kullanılır.

Cilt bakım ürünlerinde uçucu yağları kullanmanın çeşitli yöntemleri vardır ve aynı şey bergamot için de geçerlidir. Kendi benzersiz formülünüzü oluşturmak için kullanabilir ya da kullandığınız şampuan, yüz temizleyici, vücut bakım ürünleri gibi ürünlerinizin içerisine ekleyebilirsiniz.

Ancak cildinize bergamot  yağı sürdükten sonra güneşe çıkmaktan kaçının.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal