Vitamin Dolu Brokoli Salatası Tarifi

Brokoli salatası nasıl yapılır? Vitamin deposu brokoliden birçok çeşit yemek yapılabilir peki ya salata? Brokoliden enfes sağlıklı bir salata ortaya çıkarmak istiyorsanız vereceğimiz tarife mutlaka göz atın.

16.05.2019-17:53 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-17:45)

Brokoli salatası malzemeleri nelerdir? Brokoli salatası nasıl yapılır? İşte içinizi ferahlatacak enfes bir brokoli salatası tarifi...

BROKOLİ SALATASI  

Malzemeler; 500 gram brokoli, 3 adet taze soğan, 2 adet havuç, 1 adet kırmızı dolmalık biber, 1 çay bardağı haşlanmış mısır, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz.

Hazırlanışı; Çiçek çiçek böldüğünüz brokoliyi ve dışını soyduğunuz havucu kaynar suda 7- 8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeçle alarak soğuması için kenara alın. Ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı dolmalık biberi yarım ay halinde doğrayın. Taze soğanları halka şeklinde kesin. Doğradığınız ve haşladığınız tüm salata malzemesini oval bir kapta birleştirin.. Salatanın sosu için; zeytinyağı, limon suyu, sirke ve tuzu ayrı bir kapta çırpın. Sosunu ekleyip ardından karıştırdıktan sonra sofralarınıza getirebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal