Pikan Cevizli Güllaç Tarifi

Uzun saatler boyunca tutulan orucun açılmasının ardından hafifliği ve lezzetiyle Ramazan sofralarınızın baş tacı olan güllacı bir de bu tarifle deneyin.

Pikan Cevizli Güllaç Tarifi

Hafifliği ve lezzeti ile hem gözümüze hem damağımıza hitap eden güllacı pikan cevizi ile deneyin. İşte pikan cevizli güllaç tarifi.

Malzemeler:   

1 litre süt

50 gram krema

Yarım paket güllaç

1 çorba kaşığı gülsuyu

4 çorba kaşığı bal

100 gram pikan cevizi
 

Hazırlanışı:  

Önce sütü kaynatın, kaynamış sütü ocaktan alır almaz içerisine bal ve krema ilave edin. Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kırarak sıcak ballı süt içerisinde tek tek iyice yumuşak hale getirin. (Bu işlemi eldivenle yapabilirsiniz)

Güllacın orta kısmına, ufalanmış pikan cevizlerini ekleyin ve kalan güllaç malzemeniz ile üzerini kapatın. Artan sütü, güllacın her yerinin yumuşak olduğundan emin olana dek ilave edin. Üzerini pikan cevizi ile süsleyerek soğuması için bekletin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağ kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR