Kakuleli Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır? Kakuleli Fırın Sütlaç Tarifi

Sütlü tatlılar içinde en sık yediğimiz tatlı olan sütlaçı bir de kakuleli deneyin. Kakuleli fırın sütlaç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Damakları şenlendirecek sütlaç tarifini sizler için derledik.

16.05.2019-14:05 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-13:48)

Kakuleli fırın sütlaç nasıl yapılır? Kakuleli fırın sütlaç malzemeleri nelerdir? İşte ağızlarınıza layık sütlaç tarifi...

Malzemeler:

-1 litre süt

- 45 gr pirinç

- 2 su bardağı su

- 38 gr buğday nişastası

- 180 gr şeker

- 1 adet limon kabuğu rendesi

- 1 tatlı kaşığı kakule

- 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

- Derin bir pişirme kabının içine pirinci ve 1 su bardağı suyu koyun. Orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya dek pişirin. Pirinçler diri kalrsa biraz daha su ekleyebilrisiniz.

- Süt, limon kabuğu rendesi ve kakuleyi tencerede bir araya getirin. Süt kaynayıncaya dek pişirin ve süzün. Aromasının daha yoğun halde olmasını istiyorsanız 10 dakika daha dinlendirdikten sonra süzün.

- Boş bir kaseye nişasta, yumurta sarısı ve 1 su bardağı suyu koyup çırpın. Üzerine süzdüğünüz sıcak aromalı sütten ilave ederek çırpmayı sürdürün. Bu işlem yumurtanızın kesilmesini önlemeye yetecektir (temperleme).

- Sütü tekrar tencereye koyun. Üstüne şeker, pişen pirinç ve yumurtalı karışımı ekleyin. Kıvam alıncaya ve kaynayıncaya dek tel çırpıcıyla çırpın.

- Sütlacı fırında pişireceğiniz kaselere aktarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisine kapların 1/3 ünü kaplayacak şekilde su ekleyin ve önceden ısıttığınız 220°C deki fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin.

- Fırın sütlaçları tel ızgara üzerine koyup soğuması için bekletin. Ilık ya da buzdolabında soğutulmuş olarak ikram ediniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal