İrmikli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır? İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi

İrmikli sütlü tatlıyı denediniz mi? En hafif tatlılardan olan irmikli sütlü tatlı nasıl yapılır? İrmikli sütlü tatlının tarifi ve malzemeleri nelerdir? Ağızların tadını yerine getirecek bu tatlı, iftardan sonra hem hafif hem de lezzetli bir tercih olacak. İşte irmikli sütlü tatlının tarifi ve malzemeleri.

10.05.2019-10:04 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-09:51)

İrmikli sütlü tatlı tarifi nedir? Malzemeleri nelerdir? Püf noktaları var mıdır? Oldukça hafif enfes bir lezzete sofralarınızda yer açmak istemez misiniz? Aşkam yemeğinin ardından gelen tatlı isteğinizi hafif bir tatlıyla yatıştırmaksa niyetiniz bu tatlı tarifi tam da size göre! 

MALZEMELER: 

Tabanı için:

1 su bardağı irmik, 1/2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

2,5 su bardağı süt,2 yemek kaşığı irmik,3/4 su bardağı toz şeker,2 paket vanilya,2 yemek kaşığı nişasta,6-7 adet ceviz içi.

HAZIRLANIŞI: 

Tabanı için; bir tencereye irmik, süt ve şekeri koyun. Çok koyu kıvamda bir muhallebi olana kadar karıştırarak pişirin. Sonrasında kelepçeli yuvarlak bir kalıbın tabanına hazırladığınız karışımı iyice yayın ve üzerini düzleştirin. Dilerseniz farklı bir borcam ya da kalıpla bunu yapabilirsiniz. Tencerenin içine süt, nişasta, irmik ve toz şekeri alın ve koyu kıvamlı bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyerek karıştırın. İrmikli tabanın üzerine hazırladığınız diğer muhallebiyi de yayın. Oda sıcaklığında biraz bekletin. Sonrasında buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servise hazır hale getirin. Üzerini ceviz içleriyle süsleyerek sevdiklerinize sunun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal