Papatya Suyu Saç Rengini Açar mı?

Papatya suyu saç rengini açar mı? Her derde deva papatya suyu saç açmada etkili midir? Papatya suyunu nereden nasıl temin etmek gerekir? Papatya suyunun hiç bilmediğiniz faydaları ve saç için yararlarını sizler için derledik...

09.05.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-10:57)

Papatya suyu ile saç rengi açılır mı? Papatya suyu ne işe yarar? Papatya suyu nasıl yapılır? Papatya suyunun faydaları nelerdir? Papatya suyunun saça faydaları nelerdir? Papatya suyu ile saç rengi nasıl açılır? Papatya suyu ile saç rengi açmak zararlı mı?

Kadınlar saç renklerini bazı kimyasal malzemelerle değiştirmekten hoşlanır. Daha açık renkte bir saç elde etmek için kuaförlere tonla para bırakır. Şimdi size oldukça pratik ve uygun fiyatlı bir öneride bulunacağız. İşte papatya suyu ile saç rengi açma yöntemleri.

Papatya suyu ile saç rengi açma işlemleri hakkında dikkate alınması gereken hususlar;

- Saç rengi papatya ile açılabilir. Bu noktada aldığınız kuru papatyaları kaynar suyun içerisine eklemelisiniz.

- Daha sonrasında 2 saat kadar bekletmeli ve papatyanın tüm özünün çıkmasını mümkün kılabilirsiniz.

- Bu hazırlanmış olan suyun hem saçlarınızın tümüne hem de sadece uçlarına uygulanması mümkündür. Siz nasıl bir sonuç almak isterseniz uygulama raddesini de o şekilde belirlemeniz gerekiyor.

- Papatya suyunu uyguladıktan sonra saçınızı güneşte bekletmeniz gerekir. Bu noktada saçların açılması için sahillerde bu uygulamanın yapılması önerilmektedir. Sprey başlıklı bir şişenin içine papatya suyunun doldurulmasının sonrasında sahilde güneşlenirken saçlarınıza püskürtmeniz harika bir etki sunar. Güneşe ne derece maruz kalınırsa elde edilecek olan açılma da o kadar yüksek olur.

Bu detayları dikkate alarak verimliliği en yüksek dereceye çıkartma imkanını elde edebilirsiniz. Saçlarınızı yıpratacak olan tüm işlemlerden kaçınmanız gerekiyor. Bu nedenle papatya suyunu ilk olarak uyguladığınızda saçlarda yoğun bir dökülme ya da kırılma meydana gelirse kesinlikle yeniden tekrarlamamalısınız.

Saçı Nemlendirmeyi İhmal Etmeyin!

Saçınızın nemlendirilmesi konusunda da çok hassas olmanız gerekiyor. Sahilde güneşlenmek ya da bitki suları uygulamak saçın nem dengesinde değişimler ortaya koyabilmektedir. Papatya suyu uyguladığınız günlerde saçınıza argan yağı ya da tatlı badem yağı ile bakım yapmalısınız. Bu şekilde nem dengesini yeniden tesis etme imkanını da elde edebilirsiniz. Aynı zamanda bu süreç içerisinde düzleştirme ya da maşa gibi saçı ısıya maruz bırakan işlemlerden de kaçınmanız gerekir.

PAPATYA SUYUNUN ALTERNATİFİ NEDİR?

Papatya suyu ile saç rengi açma işlemlerinden bir sonuç alamadıysanız dilerseniz oksijenli su da kullanabilirsiniz. Oksijenli suyun saça uygulanmasının hemen sonrasında güneşte uzun saatler boyunca beklemeniz gerekecektir. Bu şekilde saç renginde ton ton açılmalar meydana gelecektir. Siz de papatya suyuna alternatif ve bir kademe daha yüksek bir açma özelliğine sahip olan seçim yapmak isterseniz en doğru noktada bulunuyorsunuz.

İNCE TELLİ SAÇLARDA BOYAMA İŞLEMİ 

Sarı saçın ülkemizde hanımlar arasında ne derece popüler olduğu net bir biçimde görülmektedir. Bu noktada ince telli saçlarda oksidan kullanılarak saç renginin açılması ve daha sonrasında kimyasal içerikler ile renkte değişiklik yapılması büyük sorunlara sebebiyet verebilmektedir. İnce telli saçlarda kimyasal boyalar kullanmaktansa direkt olarak papatya suyu ya da oksijenli su gibi saçı daha doğal yöntemler ile birkaç ton açacak yöntemlere ağırlık vermeniz verimli olacaktır.

Saç rengini doğal yollarla açabileceğiniz papatya suyunu mutlaka duymuşsunuzdur. Birçok kadının kullandığı etkili yöntemlerden biri olan papatya suyu hakkında bilmeniz gereken önemli noktalar vardır.

PAPATYA SUYU İLE SAÇ RENGİ NASIL AÇILIR?

papatya suyu saç rengini açar mı

Papatya suyunun saç açma etkisi olduğu hemen her kadın tarafından bilinir. Doğal yollarla saç açmak için kullanabileceğiniz etkili yöntemlerden biridir. Günümüzde hala popülerliği koruyan bu yöntemi uygulamadan önce birçok yerden papatya suyu satın alabilirsiniz. İçinde kimyasal kullanılan yapay ürünler yerine aktarlardan papatya alarak su elde edebilirsiniz.

- Papatya suyu ile saçlarınızı sağlıklı bir şekilde açmak istiyorsanız papatya kurusu satın alarak evde su hazırlamanız gerekiyor. Yapay ürünlerin içinde saçınıza zarar verecek kimyasallar olabilir.

- Papatya suyu elde etmek için bir avuç dolusu kuru papatyayı bir tencereye koyun. Üzerine 2-3 su bardağı su ekleyebilirsiniz. Papatya suyunu kaynatarak istediğiniz suyu elde edebilirsiniz.

- Su kaynarken alacağı renkten almanız gereken zamanı anlayabilirsiniz. Sarı bir renk oluştuktan sonra kaynayan suyu soğumaya bırakın. Soğuması için 15-20 dakika yeterlidir.

- Papatya suyu soğuduktan sonra tamamını saçlarınıza sürün ve masaj yaparak saç diplerine yedirin.

- Saçların açılması için papatya sürülen saça yüksek ısı verilmesi gerekiyor. Yaz aylarında güneş etkisi saçın açılması için yeterli olacaktır. Saçlarınızı ıslattıktan sonra kuruyana kadar güneşte bekleyin.

- Kış aylarında yapacaksanız fön makinesi ile saçlarınızı iyice kurutabilirsiniz.

- İlk işlemde elde edeceğiniz açılma sadece yarım ton olacaktır. Saç yapısına göre 1 tona kadar da açılabilir. Etkili sonuçlar almak için bu işlemi 5-6 kez tekrar etmeniz gerekiyor.

PAPATYA SUYU İLE SAÇ RENGİ AÇMAK ZARARLI MI?

Papatya suyu ile saç rengi açılır mı; papatya suyunu ilk uygulamanız halinde ancak bir tona kadar açılma elde edebilirsiniz. Uzun süre kullanarak istediğiniz açılmayı elde etmeniz mümkün. Sık uygulamanın saça zarar vermemesi için haftada bir kez tekrar edebilirsiniz. Papatya suyu ile saç açmak zararlı değil aksine oldukça yararlıdır.

Papatya suyu saçların dökülmesini engeller, saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlar. Yapay açıcıların vereceği zararlar yerine saçlarınızı çok daha canlı gösterecek bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Papatya suyu ince telli saçların dolgun görünmesine de yardımcı olacaktır.

PAPATYA SUYU İLE SAÇ AÇARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

papatya suyu saç rengini açar mı

Papatya suyu ile saç rengi açılır mı; papatya suyu ile açılan saç rengi tüm saçlarda farklı bir etki yaratabilir. Bu nedenle saç açmadan önce saçınızda nasıl bir etki yaratacağına dikkat etmeniz gerekiyor. Saçınızın bir kısmına sürün ve bekledikten sonra gösterdiği etkiyi kontrol edin. Daha etkili sonuç almak için saçlarınızı yıkadıktan hemen sonra uygulamayın. 2-3 gün kadar saçlarınızı yıkamadan kirli saçlara uyguladığınızda daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Papatya suyu ile saç açma doğal bir yöntem olduğu için, saç boyasında olduğu gibi her türlü renk elde edilemez. Bu yöntemle kişinin kendi saç renginin 2-3 ton açık rengi elde edilebilir. Bu şekilde saça hareket katılmış olunur. Eğer istenirse saçın sadece belli yerlerine uygulanarak, saçta balyaj ya da ombre etkisi de oluşturulabilir.

Bu uygulamanın yapılabilmesi için saçın daha önce boya işleminden geçmiş olmaması gerekmektedir. Çünkü boya kimyasal bir işlemdir.

Uygulama oldukça basittir. Gerekli malzemeler sadece su ve kurutulmuş papatyadır. Papatya toplanıp güneşte kurutulabileceği gibi aktarlardan elde edilebilir.

PAPATYA SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Bir litre suya bir avuç kurutulmuş papatya yeterli olacaktır. Papatyalar suda 10 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra saça papatya parçalarının gelmemesi için süzülür. Ilınması beklenir. Daha sonra kuru saça uygulanır. Saça uygulanırken isteğe göre direkt saça dökülerek uygulanabilir ya da sadece bazı yerlerine uygulanabilir.

Ombre etkisi için saçı at kuyruğu yapıp sadece uç kısımlarına uygulanabilir. Uygulandıktan sonra mutlaka güneş gören bir yerde bulunmak gerekmektedir. Yarım saat ya da bir saat kadar saçı güneşe dönük bir şekilde bekleterek kurumasını beklemek gerekmektedir. Böylece saç rengi açılacaktır. İlk seferde pek fazla etkisi görülemez. 3 veya 4 kez uygulandıktan sonra fark iyice anlaşılır.

Uygulama sonrasında, saç kuruduktan sonra papatya suyundan arındırmak için yıkamak gerekmektedir. Papatya suyunun saçta kalması saça zarar verebilir. Bu uygulama her gün yapılmamalıdır. İki gün ara ile tekrarlanabilir. Ya da gün aşırı yapılabilir. İki gün arayla 2-3 hafta uygulandığında 3 tona kadar açılmış saç elde edilir.

Uygulamanın yaz aylarında yapılması tavsiye edilmektedir. Çünkü güneşin etkisini en çok gösterdiği zamanlar yaz aylarıdır. Pratik olarak spreyli bir şişeye alınarak, dışarı çıkmadan önce saçlara sıkılabilir.

Alerjik bir durumdan korunmak için önce çok az bir tutam saça uygulanarak denenmesinde fayda vardır. Bu şekilde hem de saçın açılma tonu tespit edilebilir. Renk tonunun beğenilmeme ihtimalinden kurtulmuş olunur.

PAPATYA SUYU İLE SAÇ RENGİ NASIL AÇILIR?

- Bir avuç dolusu papatya kurusu ile en az 2 su bardağı suyu birlikte kaynatın.

- Kaynayan su rengini biraz saldıktan sonra 10-15 dakika soğumaya bırakın.

- Soğuyan papatya suyunun hepsini saçınıza sürün ve güneşe çıkarak saçınızın kuruması için bekleyin. 

(Aynı işlemi kışın uygulayacaksanız, saç kurutma makinesinden yardım alabilirsiniz)

- Bu işlem sonrasında saçınız yarım ve 1 tona kadar açılacaktır. Ancak daha iyi bir sonuç elde etmek için aynı işlemi 4-5 kez tekrar etmeniz gerekir.

Papatya suyunun fiyatı:

Papatya suyu her aktar ve eczanede hazır olarak satılıyor. Sizler de papatya suyunu evde kendim yapmayayım hazır alayım diyorsanız bunun için ödemeniz gereken ücret ortalama 15 lira.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal