Unsuz Ekmek Tarifi

Ekmeği unsuz hayal edememiş olabilirsiniz. Ancak bu oldukça sağlıklı ve lezzetli olacaktır. İşte, unsuz ekmek tarifi…

Unsuz Ekmek Tarifi

Ekmek tüketmek istemiyor ancak ekmeksiz de doymuyorsanız, tam da size göre bir unsuz ekmek tarifi mevcut.

MALZEMELER

4 yumurta

100 gram keten tohumu

100 gram kabak çekirdeği

100 gram ceviz içi ya da fındık / badem

100 gram ay çekirdeği

Yarım çay kaşığı karbonat

100 gram su

Tuz 

NASIL YAPILIR?

Önce işe yumurta beyazlarını ayırarak başlayın. Ayırdığınız yumurta beyazlarını, içine bir tutam tuz ilave ederek krema kıvamına gelene dek çırpın. 

Elde ettiğiniz kremaya suyu ve karbonatı yavaş yavaş katarak karıştırmaya devam edin.

Keten tohumu, ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve cevizi güzelce öğütün. Malzemeleri isteğinize göre un kıvamına gelinceye dek ya da biraz taneli kalacak biçimde öğütebilirsiniz.

Öğüttüğünüz malzemeleri krema şekline getirdiğiniz yumurtaya katarak karıştırın.

Bir kek kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin ve yağlayın. 

Hazırladığınız ekmek hamurunu kek kalıbına boşaltın ve 180 derece fırında pişirin. Ortalama 30 dakikada ekmeğiniz pişmiş olacaktır fakat yine de siz bir kürdan desteğiyle pişip pişmediğini kontrol ederek ekmeğinizi fırından çıkarın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri