Tavuk Suyuna Enfes Çorba

Mevsimi geldi! Havaların soğuması ile hastalıklar , salgınlar da kapıya dayandı. Eğer bu hastalıklardan korunmak ve aynı zamanda sağlıklı beslenmek istiyorsanız işte harika bir tarif.

14.10.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:33)

Anne eli değen yemeklerin tafı ne hafızalardan ne de damaklardan kaybolur. İşte o tariflerden biri de tavuk suyuna çorba tarifi. Hazırlarken kolay yerken lezzetli bu tarifi denemek ister misiniz? İşte malzemeleri

TAVUK SUYUNA ÇORBA

Malzemeler; 1 adet tavuk göğsü, 1 adet tavuk budu, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı tel şehriye, 1/2 çay kaşığı karabiber.

Yapılış aşaması; 1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1  iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ile beraber tencereye boşaltın. Üzerine 6 su bardağı suyu da ilave edin ve orta ateşte 30 dakika süre ile kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına koyun ve soğuyunca kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini güzelce didikleyin.

Çorbayı yapacağınız tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana, renk alana dek kavurun. Üzerine tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin, kapağını kapatarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de katın ve çorbayı böyle 10 dakika kaynattıktan sonra içebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal