Otlu Kek Tarifi

Otlu börek olur ancak kek olur mu? Demeyin. Ot aslında keke çok yakışır ve ona özel bir tat verir. İşte, otlu kek tarifi...

Otlu Kek Tarifi

 

Ege mutfağına has otu keke de koyduk. Yöresel tadı ile misafirleri mutlu edeceğiniz ve tam not alacağınız tarif sizlerle.

MALZEMELER

125 g margarin

3 yumurta

1 çay bardağı yoğurt (Suyu iyice süzülmüş olmalı)

100 g lor peyniri

1/2 demet dereotu (Kıyılmış)

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı çörekotu

1 tatlı kaşığı susam

1 adet kapya biber (Küçük doğranmış)
Ayrıca:

1 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 adet soğan

2 yemek kaşığı sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Sıvı yağı tencerede ısıtıp küp kesilmiş soğanları karamelize yapın. Biber salçasını katın. Birkaç dakika ardından rendelenmiş patatesi katın. Karıştırıp ocaktan kaldırın ve soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşamış margarini, yumurtaları ve yoğurdu karıştırma kasesine koyup çırpın. Kalan bütün malzemeyi katın. Spatula ile bütün malzemeyi birbirine yedirin. Hamuru yağlanmış kelepçeli kaseye koyun. Evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından kaldırın, dilimleyip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri



-->