Bugün Ne Pişirsem?

Rus mutfağı oldukça geniş bir kültürün yansımasıdır. Rus mutfağından en çok sevilen 3 lezzeti olan Rus köftesi, Rus mantısı Pelmeni ve Ballı Pasta Mevdovik tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun.

14.10.2019-09:23 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-17:05) Bugün Ne Pişirsem?

Slav mutfağı oldukça geniş bir kültürün yansımasıdır. Slav mutfağından en çok sevilen 3 lezzeti olan Rus köftesi, Rus mantısı pelmeni ve Ballı pasta mevdovik tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun. 

RUS KÖFTESİ TARİFİ

Rus köftesi, kıyma, süt, turşu ve baharatlarla hazırlanan dünyaca ünlü bir lezzettir. 

Malzemeler:

- 2 dilim bayat ekmek

- 3 yemek kaşığı süt

- Kırmızı biber

- 500 gr kuzu kıyma

- 1 yumurta

- Tuz

- Pancar turşusu

- Kızartılmış soğan

Kızartmak için:

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

RUS KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırarak ufalayın. Ekmek, kıyma, süt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırın sonrasında tüm malzeme özleşene kadar yoğurun. Harcı 8 eşit parçaya ayırarak oval şekilli köfteler hazırlayın. Sonrasında yağı tavaya alarak ısıtın. Köfteleri una bulayarak yağda kızartın. Pancar turşunu dilimleyin. Soğanı kibrit çöpü inceliğinde kesip yağda çıtır bir kıvama gelene kadar kızartın. Köfteleri servis tabağına alarak pancar turşusu, jülyen doğranmış kırmızı biber ve kızartılmış soğanla servis yapın.

RUS MANTISI PELMENİ TARİFİ

İtalya'da ravioli, Uzakdoğu mutfağında ismiyle anılan mantının Rus mutfağındaki karşılığı pelmenidir. 

Malzemeler:

- Yarım su bardağı ılık su

- 2 yumurta

- Tuz

- 4.5 su bardağı un

İç harcı için:

- 200 gr kıyma

- 1 soğan

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- Kimyon

- Karabiber

- Tuz

Üzeri için:

- 200 gr tereyağı

- Kıyılmış dereotu

- 4 yemek kaşığı ekşi krema

PELMENİ NASIL YAPILIR?

Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alarak yumurtaları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tuz ekleyin. Alabildiğince unu azar azar ilave edip yoğurun ardından hamuru bezeler halinde parçalara bölün. Hamurların üzerine bez örterek en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. İçini hazırlamak için ise kıymaya rendelenmiş soğan ekleyerek kimyon, karabiber, tuz ilave edip karıştırın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava ya da merdaneyle hazır yufkadan daha kalın olacak bir şekilde açın. Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirmeyi ihmal etmeyin. Bardak ağzıyla parçalar keserek kıymalı harcı içlerine pay edin. Hamuru yarım ay şeklinde kapatarak kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin. Sonrasında kaynamış suya biraz tuz atıp pelmenileri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pelmeninin suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere ya da tavada eritin. Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağına ekleyerek birkaç dakika soteleme işlemini yapın. Servis tabaklarına alarak ekşi krema ve kıyılmış dereotu ile servis yapın.

BALLI PASTA MEVDOVİK

Mevdovik, Rusya'dan dünyaya yayılan oldukça popüler bir ballı pastadır.  

Malzemeler:

- 3 su bardağı un

- 3 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 paket kabartma tozu

- Yarım su bardağı bal

- Yarım su bardağı toz şeker

Kreması için:

- 2 su bardağı krema

- Yarım su bardağı pudra şekeri

- 250 gram labne peyniri

Üzeri için:

- Krem şanti

- Yaban mersini

- Böğürtlen

MEVDOVİK NASIL YAPILIR?

Öncelikle tereyağı, bal ve şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Erime işleminin sonrasında ocağı kapatıp ılımaya bırakın. Farklı bir kapta yumurtaları çırpın sonrasında tereyağlı karışıma ekleyip çırpma teliyle çırpın. Karışımın üzerine kabartma tozu ekleyin. Unu, her seferinde yarım su bardağı olacak şekilde eleyip karışıma ekleyin ve karıştırın. Hafifçe ele yapışan bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Hamuru 8 eşit parçaya bölün hemen sonra mutfak tezgahını unlayarak hamur parçalarını tezgahta merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamurları, 10 cm'lik kek kalıbının tabanı ile yuvarlak bir biçimde kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek yuvarlak hamurları fırın tepsisine yerleştirip 180 dereceli fırında 5 dakika süreyle 8 hamur parçasını da pişirin. Pişen hamurları kenarda bekletip ılıtın. Krema ve pudra şekerini güzelce çırparak üzerine labne peyniri ekleyin.

Ilıyan hamurlardan birini servis tabağına yerleştirerek üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve yayın. İkinci hamuru aynı biçimde  üzerine yerleştirerek tekrar krema sürün tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi devam ettirin.En son hamura geldiğinizde hem üzerini hem de kenarlarını krema ile kaplayın. Üst kısmına krem şanti sürün krem şantinin üzerine ise yaban mersini, böğürtlen, çilek gibi mevsim meyveleri yerleştirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal