Tatlı Krizini Muzlu Kekle Bitirin

Ara sıra tatlı krizine giriyor ve kendinizi ağır tatlıların başında buluyorsanız bu tarif tam size göre. Yapılışı kolay yemesi zevkli muzlu kek ile yumuşacık bir lezzetle damaklarınız şenlenecek.

05.09.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-10:21) Tatlı Krizini Muzlu Kekle Bitirin

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz muzlu kek ile enfes bir çay saati eşlikçisi hazırlayabilirsiniz. 

MUZLU KEK TARİFİ

Malzemeler; 3 adet yumurta, 3/4 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1/2 su bardağı süt, 3 adet muz, 1/2 su bardağı ceviz içi, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın.

Yapılış aşaması; Yumurtaları karıştırma kasesine alın. Toz şekerle beraber krema halini alana dek çırpın. Zeytinyağı ve sütü ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. Kabuğunu soyduğunuz muzları bir çırpıcı ile ezdikten sonra kek harcına katın ve bir spatula ile karıştırın.

Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını ilave edin. Küçük parçalar şeklinde kırdığınız ceviz içini katın. Bütün malzemelerini topladığınız kek harcını mikser olmadan karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına alın. Üzerini düzeltin. Muzlu keki, daha önce ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirip sonra bir kaç dakika oda sıcaklığında dinlendirip sonra sevdiklerinizle bir bardak çay ve kahve eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal