Milföy Hamurundan Kolay Tatlı Tarifleri

Milföy ile kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz 4 tarifi sizin için derledik. Detaylar haberimizde...

05.09.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-16:42)

Milföy ile kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz 4 tarifi sizin için derledik. Pratik milföy tatlılarını not almayı ihmal etmeyin şimdiden afiyet olsun.

MİLFÖY PASTA TARİFİ

Milföy pasta için gerekli malzemeler:

- 6 kare yaprak milföy 

Kreması için;

- 3 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 5 yemek kaşığı şeker

- 1 yumurta sarısı

Piştikten sonra;

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

- 1 paket vanilya

Süslemek için;

- Pudra şekeri

- Çilek

Milföy pastayı hazırlamak için; milföyleri buzluktan çıkararak tezgaha serin çok çözünmesini beklemeden her kare milföyü iki eşit parçaya bölün. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 180 derecede pişirin.

Krema için; toz malzemeleri tencereye ekleyerek sütün 1 su bardağını ekleyip yumurta sarısını iyice karışıma yedirin sonrasında geri kalan sütü ekleyip ocağa alın kaynayana kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatıp iyice çırparak soğutun. Milföyleri ortadan ikiye kesin ve arasına kremadan sıkın diğer milföyü kapak olarak kapatın pudra şekeri ve çilek ile süsleyin.

MUHALLEBİLİ MİLFÖY ÇANAKLARI

Muhallebili milföy çanakları için malzemeler:

- 20 adet milföy hamuru 

- Yumurta sarısı

Muhallebisi için;

- 3 yemek kaşığı nişasta

- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker

- 3 su bardağı süt

- 1 paket vanilya

Üzeri için;

- Benmari usulü eritilmiş çikolata 

- Çilek

Muhallebili milföy çanaklarını hazırlamak için öncelikle milföyleri tezgaha alarak bir aparat ya da bardak yardımıyla yuvarlak şekilde kesin. Kestiğiniz milföylerin yarısını daha küçük aparat veya bardak ile tekrar kesin. İçi boş kalan milföyleri, içi dolu olan milföylerin üzerine yerleştirin kalan küçük milföylerin yarısının içini de küçük bir aparat ile kesip onları da minik olarak hazırlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye milföyleri yerleştirin kenarlarına yumurta sarısı sürüp orta kısımlarına kabarmaması için çatal ile delikler açın. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Muhallebi için bir tencereye nişasta, şeker ve sütü ilave ederek koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin son olarak da bir paket vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Pişen milföy çanaklarının orta kısımlarına parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Çukurları soğuyan muhallebiden sıkarak doldurun soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek, çikolata ya da böğürtlen sosu ile servis edin.


ELMALI CEVİZLİ MİLFÖY

Elmalı cevizli milföy için malzemeler:

- 6 adet milföy

İçi için:

- 2 adet elma

- Çeyrek çay bardağı şeker

- 1 düz çay kaşığı tarçın

- İstediğiniz miktarda dövülmüş ceviz

Elmalı cevizli milföy hazırlamak için öncelikle elmaların kabukları soyulur ve yanmaz bir tavanın içine rendelenir. Üzerine şeker ve tarçın eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Ceviz ilave edilir ve ocaktan indirilerek harç soğumaya bırakılır. Milföyler ortadan ikiye bölünür ve soğumuş elma harcından birer tatlı kaşığı bir köşesine koyularak diğer köşe üzerine kapatılır ve kenarlarına hafiften bastırılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilen milföyler önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir. Pudra şekeri serpilerek servise sunulur.

KOLAY MİLFÖY TATLISI

Kolay milföy tatlısı için gerekli olan malzemeler:

- 10 ila 12 adet kare milföy hamuru

Kreması için:

- 500 ml süt

- 2 yemek kaşığı dolusu un

- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta

- 1 çay bardağı şeker

- 1 yumurta sarısı

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

- 1 paket vanilya

Üzeri için:

- İsteğe bağlı çikolata sosu veya pudra şekeri

Süslemek için:

- Toz fıstık

KOLAY MİLFÖY TATLISI NASIL YAPILIR?

İlk olarak muhallebi için gerekli olan süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alın çırpıcıyla karıştırıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonraysa tereyağı ve vanilyayı ekleyerek hızlıca çırpıp ocaktan alın. Muhallebi soğurken milföylerimizi hazırlayın.

Milföy hamurlarını tezgaha açıp oda sıcaklığında yumuşamaları için birkaç dakika bekleyin ardından her bir kareyi 4 küçük kareye bölün. Kestiğiniz milföyleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizin. Milföyleri 180 derece ısıtılmış fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirin. Kabaran milföyleri ortadan ikiye ayırın ve her iki parçasına da krema sürelim. Kapatmadan önce dilerseniz bir dilim muz gibi sevdiğiniz bir meyveden de yerleştirebilirsiniz. Milföy pastalarını servis tabağına alarak üzerlerini pudra şekeri ya da çikolata sosuyla süsleyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal