Sararan yastıklar nasıl beyazlatılır?

Çoğu kişinin şikayetçi olduğu sararan yastıklara harika bir çözüm önerisi ile geldik. Sararan yastıklar nasıl beyazlatılır? Detaylar haberimizde…

04.09.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-12:37)

Temizlik yapmak günlük rutinimizde oldukça büyük yer kaplıyor. Dip köşe yapılan temizlikler, silinen camlar, ovalanan mutfaklar derken temizlik için her geçen gün pratik yöntemler arayışımız devam etmektedir. Şimdi de çoğu kişinin şikayetçi olduğu sararan yastıklara harika bir çözüm önerisi ile geldik. Sararan yastıklar nasıl beyazlatılır? 

Beyaz yastıklara sahip olun!

Malzemeler:

- Yarım su bardağı sirke

- 1 su bardağı oksijenli su 

- Yarım su bardağı boraks

- Yarım su bardağı çamaşır deterjanı 


Öncelikle yıkanacak yastığın sığabileceği bir büyüklükte leğen hazırlayın. Leğenin içerisine sirkeyi ve oksijenli suyu aktarıp hemen peşi sıra suyu ekleyin. Malzemeleri güzelce harmanlayın ardından bu karışıma yastığı bastırın. Yastığı karışımın içerisinde en az 2-3 saat bekletin. Süre dolduktan sonra yastığı leğendeki suyun içinden çıkarıp çamaşır makinesine atın. Çamaşır makinesinin deterjan gözüne hem deterjanı hem de boraksı ekleyin. Çamaşır makinenizi ön yıkamalı uzun bir programda çalıştırabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken en önemli şey bu yöntemi sadece elyaf yastıklar üzerinde uygulayabilirsiniz. Eğer yastığınız kuş tüyünden, pamuktan, yünden yapılmış ise visko ya da latex yastıklardan ise bu yöntemi uygulamanız kesinlikle önerilmez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal