Sararan Tüller Nasıl Beyazlatılır? Tül Beyazlatma Yöntemleri

Sararan tüllerinizi beyazlatmak için her türlü yolu denediniz ve yine de başarılı bir sonuç elde edemediyseniz, tavsiye edeceğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.

09.07.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-13:50)

Perdeler sigara dumanı, kalorifer, hava kirliliği ve güneş gibi faktörlerden dolayı sık sık kirlenmektedir. Ancak perdelerin sürekli olarak yıkanması perdeleri yıpratır. Bu da perdelerin ömrünü kısaltır. En ideali yılda  4 kez yıkamaktır. 

 

 

 

 

TÜL BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

Toz Şeker

Öncelikle tül perdelerinizi her zamanki gibi çamaşır makinenize koyun. Perdelerin üstüne tepeleme 2 tatlı kaşığı toz şeker serpin. Burda dikkat edilmesi gereken şey şekerin deterjan gözüne değil çamaşır üstüne dökülmesidir. Sonrasında makinenizi normal çalıştırın.

Karbonat

Tül perdelerinizi çamaşır makinenize koyun ve sonrasında deterjan gözüne 2 yemek kaşığı karbonat koyun. Her zamanki ayarda yıkayın. Isterseniz karbonatı makine yıkaması esnasında da koyabilirsiniz.Eğer evinizde karbonat yoksa kabartma tozu da olabilir.

Yumurta Kabuğu

Perdeleri beyazlatma yöntemlerinden birisi ise yumurta kabuklarıdır. Bunun için bir tülbent içine yumurta kabuklarını kırıp yerleştirin. Sonrasında tülbenti perdelerin olduğu suyun içine koyun. Bu suda bekletilen perdeleri makineye atıp yıkayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal