19 Eylül 2019
  • Istanbul 25°
  • Ankara 26.67°
  • Izmir 27°
İmsak 05:15
Güneş 06:41
Öğle 13:03
İkindi 16:31
Akşam 19:15
Yatsı 20:36
BIST100.730
Dolar5,7063
Euro6,3179
Altın274,76

Çilekli Milföy Tarifi

Çileğin son demlerinde milföyle ağızlara layık ve tam fotoğraflık olan bu tatlıyı denemelisiniz, Rüya gibi bir tatlıyı konuklarınıza da sunabilirsiniz.

Çilekli Milföy Tarifi

Çilekli Milföy Tarifi

Çilek ve milföyün beraberliği görsel bir şölene ve lezzete sebep oldu. İşte, çilekli milföy tarifi...

MALZEMELER

12 milföy hamuru
500 gr çilek

KREMA İÇİN

3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
Pudra şekeri

NASIL YAPILIR?

Fırın tepsisine yağlı kağıt dizin. Milföy hamurlarının üstünü çatalla delip tepsiye koyun. 170 derece fırında üstü kızarıncaya dek pişirin. Krema için, vanilya dışında öteki malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile devamlı karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca bir-iki kez karıştırıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın. Karışım ılınıncaya dek ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını mümkün kılın. Çilekleri ince doğrayın. Milföy hamurunun üstü ılınan kremadan bir kaşık sürün. Üstüne çilekleri dizin. Üç kat olacak biçimde aynı işlemi yineleyin. En üste çok pudra şekeri serpin. Servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri