Tarçınlı Rulo Tarifi

Cinnamon rolls olarak bilinen tarçınlı rulo, daha çok Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika'da tercih edilen tatlı bir rulodur. Un, tarçın, şeker ve tereyağından yapılan bu enfes tatlı misafirleriniz için de harika bir ikram olacak.

Tarçınlı Rulo Tarifi

Tarçınlı Rulo Tarifi

Yapımı oldukça basit olan tarçınlı rulo, un, tarçın, şeker ve tereyağı bileşenlerinden yapılan keyifli bir tarif. Peki, tarçınlı rulo nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tarçınlı rulo (cinnamon rolls) tarifi... 

TARÇINLI RULO TARİFİ

Malzemeler:

Hamuru için;

-1 paket yaş maya
-1/2 (yarım) su bardağı ılık su
-1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
-2 yemek kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
-1 adet yumurta
-3 su bardağı un

 İç harcı için;

-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı toz tarçın
-1,5 çay bardağı esmer şeker

Nasıl yapılır?

-Unu ortasını açıp bir kaba koyun. Mayayı eritip ortaya yerleştirin ve tüm malzemeleri ekleyin.
-Sonrasında tüm malzemeleri güzelce yoğurun ve 15 dakika dinlenmesini bekleyin.
-Hamuru merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın.
-Yarım santim açtıktan sonra iç harç malzemelerini karıştırıp sonra hamura yayın.
-Hamuru yuvarladıktan sonra 3 parmak eninde dilimleyin.
-Tepsiye dizip 175 derecede yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
-Hamur pişerken üzerindeki kremayı hazırlayın.
-Bütün malzemeleri rondoya attıktan sonra iyice krema haline getirin.
-Sunum yaparken krema ile süsleyip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR