Sütlü Tel KadayıfI Nasıl Yapılır? Sütlü Tel Kadayıf Tarifi

Geleneksel Türk mutfağına özgü iki lezzeti bir araya getiren sütlü tel kadayıfı tarifi ile hem kadayıfın hem de muhallebinin tadını aynı anda alacaksınız.

17.07.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-11:36) Sütlü Tel KadayıfI Nasıl Yapılır? Sütlü Tel Kadayıf Tarifi

Hafif ama gösterişli bir tatlı arayanlara ve akşam yemekten sonra göze hitap eden bir tatlı yemek isteyenlere sütlü tel kadayıfı muhteşem bir alternatif olacaktır.

MALZEMELER

200 g tereyağı
750 g tel kadayıf
4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 su bardağı süt
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

ÜZERİ İÇİN

İnce çekilmiş Antep fıstığı
2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Vişne taneleri
Sütlü tel kadayıf Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI

Şeker ve suyu kaynatın, şeker tamamen eriyince sütü ilave edin ve kenara alıp soğumaya bırakın.
Tereyağını tavada eritip ocaktan alın. Ilınınca kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Elinizle kadayıfları iyice didikleyin. Bir miktar kadayıfı kahve fincanının yarısına gelecek kadar sıkı sıkı doldurun. Üzerine bir miktar ceviz içi ekleyin. Fincanın ağzına kadar kadayıf ilave edip yine sıkıca bastırın. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine, fincanı ters çevirerek çıkartın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıf topları kızarana kadar pişirip fırından alın. İlk sıcaklığı geçince sütlü şerbeti kadayıf toplarının üzerine gezdirin. Şerbetini iyice çekmesi için 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi karışımından serpin. En son vişne tanelerini yerleştirip servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal