Sıkı Bir Egzersiz Yapmanız Formülü

Fit bir vücuda sahip olmak için fazlasıyla spor yapıyorsunuz fakat istediğiniz sonuca bir türlü ulaşamıyor olabilirsiniz. İstediğiniz görünüşe sahip olmak için yaptığınız antrenmanın yeterince yoğun yaptığınızdan emin misiniz? İşte sahip olmak istediğiniz fit vücut için yapmanız gereken antrenman sıklığı...

11.07.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-15:57) Sıkı Bir Egzersiz Yapmanız Formülü

Yaptığınız antrenmanın yeterince verimli olması için kan ter içinde kalmanıza gerek yok. Sadece antrenmanda kullandığınız ağırlıkların şiddetini ve spor şeklinizi değiştirmeniz gereklidir.

Tam Donanımlı Antrenman Yapmanın Formülü

Eğer yalnızca kardio yaparak spor yapıyorsanız kendinizi sadece sabote etmiş olursunuz. Çünkü metabolizma yavaşladıkça kilo vermekte doğru orantıda yavaşlar. Diğer yandan ağırlık çalışmak kasları güçlendirir ve metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur.

Spor yaparken genellikle tempolu müzik dinlenir. Çünkü tempolu müzik insanın daha fazla spor yapma isteğini artırır. Fakat bu bilinen gerçeğin doğru olmadığını yapılan araştırmaların sonuçları göstermektedir. Araştırma 30 kadın ve erkek üzerinde egzersiz sonunda dinlenen slow müziğin vücudu kendine getirdiğini ortaya koymuştur. Müzik vücudun yenileme özelliğiyle bilinen seratonin ve dopomin hormonlarını yükselttir. Yani sporunuzu bitirmeye kısa bir süre kala en sevdiğiniz, en sakin şarkılara yavaş bir geçiş yapabilirsiniz. Böylece tansiyonunuzun ve kalp atışınızın normale dönmesi daha kolay olacaktır.

2013'te yayınlanan rapora göre, egzersiz öncesinde karbonhidrat tüketmek önemlidir. Dolayısıyla vücudunuzun ihtiyacı olan karbonhidratı aldığınız zaman hem kalori yakmanıza hem de kaslarınızın güçlenmesine fazlasıyla katkı sağlayacaktır. Hangi yoğunlukta spor yapıyorsanız yapın egzersizler arasında mola vermeyi ihmal etmeyin.

Su için

Kaybettiğimiz ağırlığın yaklaşık yüzde ikisinin sıvıdır. Ama spor salonlarında bazı hocalar daha fazla su tüketimi için size uyarılarda bulunabilir. Bu da antrenman sonrasında toparlanma sürecini daha fazla uzatıyor. Dolayısıyla vücudunuzun ağırlığının ihtiyacı kadar sıvı tüketmelisiniz.

Aynı zamanda antrenman sonrasında içeceğiniz az yağlı sütün diğer sporcu içecekleri ile aynı etki yarattığı söylenir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal