Salçanın Küflenmesi Nasıl Engellenir?

Salçayı aldıktan bir süre sonra salçanın küflendiğini fark eder ve şaşırırsınız. Aslında küflenmemesi için bu yöntemi denerseniz bu sorunu çözebilirsiniz.

27.10.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 27.10.2019-13:12)

Salçanın küflenmesini önlemek için sıvı yağ yeterli olacaktır. Böylece salçanızı uzun süre koruyabilecek ve kullanabileceksiniz.

SALÇANIN KÜFLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

Eğer hazır salça kullanıyorsanız salça satın alırken ufak boyutlarda almalısınız. Bu şekilde kısa vakitte kullanarak küflenmesine izin vermezsiniz. Salçanızı alırken teneke kutu yerine cam kavanozda alırsanız daha mantıklı olur. Hem sağlık bakımından hem de küflenmesini engelleme bakımından daha iyi olacaktır. Eğer teneke kutuda aldıysanız eve geldiğinizde cam bir kavanoza aktarmanız da seçenek olabilir. Eğer aldığınız salça oldukça fazla ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız oldukça kolay bir çözümü mevcuttur. Salçayı ufak kavanozlara yerleştirerek üstüne sıvı yağ koyabilirsiniz. Bir kavanoz salçaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ yeterli olacaktır. Her yemek yapışınızda yemeklere üstündeki yağ ile beraber salçayı katar ve salçanın üstündeki yağı yenilersiniz. Kullanmadığınız kavanozlardaki salçaları da üstüne sıvı yağ katarak, kapaklarını örtüp kullanana dek açmazsanız küflenmesi önlenir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal