Yemeğin Salçası Fazla Kaçarsa Ne Yapılmalı?

Yemeğin salçasını fazla atmış olabilirsiniz. Bu fazla salça yemeğin lezzetini etkiler. Bu problemi çözmek için tavsiyelerimize göz atabilirsiniz.

30.08.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-10:38) Yemeğin Salçası Fazla Kaçarsa Ne Yapılmalı?

Yemeğin salçalı olanı sevilebilir. Ancak salça yemeği ekşi hale getirir ve tadını bastırabilir. Bu nedenle salçayı seyreltmek gerekebilir. Peki, nasıl?

YEMEĞİN SALÇASI FAZLA OLURSA NE YAPILIR?

Salçası fazla olan yemeklere, sodyum bir karbonat ya da halk içinde bilinen ismiyle içme sodası ekleyiniz. Yemek eski tadına gelecektir. Yemeği süzgeçten geçirmenin ardından üstüne kaynar su tutunuz ve ardından yaptığınız tencereye geri koyduktan sonra baştan pişirmeyi sürdürün. Damak zevkinize nazaan, ekşilik dilediğiniz seviyeye inene dek, karbonatı azar azar ilave ediniz. Karbonatı birden ilave ederseniz yaparsanız yemeğin tadını bozmuş ve yemeği israf etmiş olacaksınız. Patates, havuç gibi benzeri sebzeleri ilave ederek salçanın yoğunluğunu azaltamaya çalışabilirsiniz. Pirinç de ekleyebilirsiniz. Kesme şeker ile salça kıvamını azaltmaya çalışabilirsiniz. Şekerimsi tatlar kıvamda farklılık yapabilir ve lezzetli bir sos yapmış olabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal