Sicilya Usulü Izgara Levrek Tarifi

İtalya'nın meşhur Sicilya'sından bir tarifle karşınızdayız. Akdeniz coğrafyasından bir balık tarifi olan ızgara levreği çok seveceksiniz.

Sicilya Usulü Izgara Levrek Tarifi

İtalya mutfağından makarna ve pizza yemekten başka bir şey denemediyseniz muhteşem balık ürünlerinden biri olan levrek tarifine mutlaka bakmalısınız.

MALZEMELER

2 fileto levrek

Yarım patlıcan

Yarım kabak

Yarım dolmalık kırmızıbiber

Yarım dolmalık sarıbiber

2 dal fesleğen

2 çay kaşığı zeytinyağı

3 çay kaşığı balsamik sirke

1 çay kaşığı tuz

karabiber

2 dal taze biberiye

NASIL YAPILIR?

Patlıcan ve kabağı soyup ince ince kesin. Dolmalık biberleri öteki sebzelerin ebatında kesin.
Zeytinyağı, fesleğen, balsamik sirke, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Patlıcan, kabak, dolmalık biber ve levrek filetoların üstüne bu karışımı fırçayla uygulayın. Sebzeleri ve filetoları ızgarada pişirmeye başlayın. Servis tabağına yerleştirip taze biberiye ile süsleyin. Servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri



-->