Sağlıklı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

Dizi, film izlerken ya da arkadaşlarımızla eğlenceli vakit geçirdiğimizde genellikle mısır yemeyi tercih ederiz. Peki mısırdaki tuz ve yağ oranını azaltarak sağlıklı mısır yapmaya ne dersiniz? İşte sağlıklı yapabileceğiniz mısır tarifi...

06.07.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-13:21) Sağlıklı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

Mısır küçük büyük herkesin yemekten zevk aldığı bir atıştırmalıktır. Mısır yaparken yağ ve tuz kullanırız lakin bunların kullanım miktarları da oldukça önemlidir.

PATLAMIŞ MISIRIN FAYDALARI?

Uzmanlara göre mısırın oldukça faydası vardır. Patlamış mısır vücudun işleyişini geliştiren çeşitli besinlere sahiptir. B-kompleks vitaminleri bağışıklığı güçlendirmeye, karaciğer fonksiyonunu iyileştirmeye ve ödemi azaltmada oldukça faydalıdır. Manganez enzimlerinin oluşumuna katkıda bulunur ve hafızayı geliştirmeye yardımcı olur.

Magnezyum, serotonin oluşumunu destekler yani depresyonu önler. Ayrıca glisemik indeksi kontrol etmeye yardımcı olarak diyabet hastası olan kişiler için mükemmel bir müttefik haline gelir. Lif, sindirim sistemini geliştirir.

SAĞLIKLI PATLAMIŞ MISIR YAPILIŞI

Malzemeler

  • Patlamış mısır
  • Su
  • 1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı

Bir cam kaba 4-5 yemek kaşığı patlamış mısır koyun. Ardından üzerine 4-5 yemek kaşığı su ekleyin. Daha sonra 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. Üzerini streç filmle sarın ve kürdan yardımıyla birkaç delik açın. Mikrodalgada 4 dakika boyunca pişirin. Sağlıklı patlamış mısırınız hazır. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal