29.06.2020-13:30 (Son Güncelleme:29.03.2024-16:16)


1

Öğünlerinizin görüntüsüyle iştah açan besin kaynaklarından biri şüphesiz salatalardır. Kendine has tadı, rengi, aroması olan ve serinletici özelliğiyle yaz aylarında sofranızda eksik etmeyeceğiniz sağlıklı salataları sizin için araştırdık. İşte sağlıklı tüketebileceğiniz yaz salataları...



2

Tavuklu Sezar Salata

Tavuklu Sezar Salata

Tavuklu sezar salatası ise 1 porsiyonu 450 kcal enerji vermektedir. Bu salatanın yanında yoğurt tüketmeniz oldukça sağlıklı olacaktır. Dengeli bir öğün olması için 2-3 adet kepekli kraker de yanında tercih edebilirsiniz.



3

Kinoalı Semizotu Salatası

Kinoalı Semizotu Salatası

Son zamanlarda oldukça fazla tercih edilen Kinoalı semizotu salatasının kinoa gluten içermeyen bir tahıldır. Salatalara eklendiğinde ekmek tükettiğinizi düşünebilirsiniz. 1 porsiyonu yaklaşık 300 kcal enerji veriyor.



4

Hellim Peynirli Salata

Hellim Peynirli Salata

Hellim peynirli salata 1 porsiyonu 500 kcal enerji verir. Bu salatayı tam buğday ekmeği ile tüketildiğinde uzun süre tokluk sağlayacaktır.



5

Buğdaylı Mercimekli Salata

Buğdaylı Mercimekli Salata

Buğdaylı mercimekli salata 1 porsiyonun içinde yaklaşık 280 kcal enerji bulunur. Yanında bir kase yoğurt veya ayran ile ana yemek olarak tüketebilirsiniz. .



6

Cevizli Tulum Peynirli Salata

Cevizli Tulum Peynirli Salata

Cevizli tulum peynirli roka salatasının 1 porsiyonu yaklaşık 400 kcal eder. Tam ve dengeli bir ana öğün yerine geçmesini sağlamak için yanında 1 dilim tam buğday ekmeği ile tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR