Sağlıklı Dudaklar İçin Öneriler

Sağlıklı bir dudak daha canlı ve dolgun durur. Peki sağlıklı bir dudağa sahip olmak için neler yapılmalıdır? İşte sağlıklı dudaklar için öneriler...

22.06.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:47) Sağlıklı Dudaklar İçin Öneriler
Dudaklar Cazibe Çekim Merkezleri Midir?
Dudaklarımız yüzümüze mıhlanmış nefes alanlarıdır. Konuşurken, nefes alırken, gülerken; hatta, kimi zaman gözyaşı dökerken bile ona ihtiyacımız vardır. Dudaklarımızı büzmeden, dudaklarımızı ıslatmadan, dudaklarımızı kemirmeden bir günümüz geçmez ki, bütün cefamızı çeken temel unsurlarımızdan biridir dudaklar. Uğruna yüzlerce şarkı yazılmış, adları yüzlerce dizeye konu olmuş dudaklar!
Sağlıklı Dudaklar İçin Öneriler yapmak, bu cazibe çekim merkezlerini de korumak için önemli adımlar atmaya yarar. Dudaklarımız çok hassastır ve korunmaya fazlasıyla muhtaçtır.
Dudaklarımızda Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Dudaklarımızın yapısını belirlemek için, ayna karşısında onu dikkatlice incelememiz gerekmektedir.
Dudak yapımızı çözmemiz, onunla ilgili alacağımız önlemler için de gerekli olacaktır. Örneğin; ince dudaklar çabuk tahriş olurken ve soyulurken, kalın dudaklar da çatlaklara ve yırtılmalara karşı daha dayanıksızdır.
Sağlıklı Dudaklar İçin Öneriler, dudak yapımızı ve dudaklarımızdaki genel sorunu tespit ettikten sonra, onun üstüne alacağımız çeşitli önlemleri hayatımıza sokmamızla başlar.
Dudaklarımızı Korumak Adına Neler Yapmalıyız?
Sağlıklı Dudaklar İçin Öneriler kapsamında, öncelikle dudaklarımızı iyi bir nemlendiriciyle, dudak kremiyle nemlendirmemiz gerektiğini söyleyebiliriz. Nemli dudaklar, kuruyan dudaklara nazaran daha güçlü ve çekici görünürler.
Dudaklarımıza bal sürmek de onun yumuşamasına sebep olacaktır. Balın gliserin etkisi yapmasıyla, dudaklarımız hem tatlanacak hem de çatlaklara karşı daha etkili bir mukozaya sahip olacaktır.
Dudaklarımızı aşağı yukarı şekilde oynatmak, onlarla küçük egzersizler yapmak da çene kaslarımızın, ağız içimizin ve dudaklarımızın da sağlıklı kalmasına neden olacaktır.
Sağlıklı Dudaklar İçin Öneriler yapmak, kullandığımız kozmetiklerin de kaliteli olmasına dikkat etmemizi gerektirir. Kullandığımız rujlar, parlatıcılar domuz yağı, trans yağ içermemeli, mümkün olduğunca doğal olmalıdır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal