Saçın Yağlanması Nasıl Önlenir?

Yağlanan saçlarınız varsa eğer bu yazımız tam size göre, size şahane fikirlerimiz olacak yazımızı sonuna kadar mutlaka okuyun.

23.06.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:27) Saçın Yağlanması Nasıl Önlenir?

Günlük rutininiz de son zamanlarda artık saçınızın çok fazla yağlandığını görüyorsanız ve bu probleme artık bir dur demek istiyorsanız yazımızı mutlaka sonuna kadar okuyun. Bu problem hep ortaya çıkmamakla beraber dönem dönem mevsim geçişlerinde gibi de ortaya çıkabilen bir durum olabiliyor. Ayrıca bu durumu düzelmek için neler yapılabilir diye araştırıldığında saç pudrası gibi çözümler karışımıza çıkıyor ve bu gibi ürünler saç derimizi kapatarak nefes almasına engel olacağından saçlarımızın köklerine zarar verebilir. Saçın yağlanması nasıl önlenir? Dediğinde öncelikle saçın nelerden ve nasıl yağlandığına bakmak gerekir işte saç yağlanması neden olur;

Saç Yağlanması Neden Olur?

Saçımızın köklerindeki yağ bezeleri saçın daha parlak ve elastik görünmesine yardımcı olur. Fakat bazı nedenlerden dolayı bu yağ fazla üretildiğinde saçımızın ağırlaşmasına ve görüntüsünün fazla gözükmesine neden olabilir. Özellikle de ergenlik çağlarında vücudumuz çok fazla yağ salgıladığından bu görünüm olduğundan fazla olabilir.

Çevresel Faktörler?

Nedenler arasında çevresel faktörler de çok büyük etki etmektedir. Gün içerisinde çok fazla terlemek, havanın kirli olması veya sigara, nargile içilen mekanlarda durmak saçınızın ekstra yağlanarak kötü durmasına sebep olacaktır. Gün içerisinde bolca su içerek ve B vitamini alarak saç yağlanmanı doğal yollar ile önleyebilirsin.

Saçın yağlanması nasıl önlenir? Dendiğinde ise yaşam stiline dikkat etmeli, kullandığın ürünlerin içeriklerini iyi araştırmalı ve doğru seçimlerden yana tercih yapmalısınız.

Saçın yağlanması nasıl önlenir? Dendiğinde cevaplardan biri de saçı çok sık yıkamamaktır saçınızı en fazla her gün bir kere yıkamalısınız. Günde iki kere veya daha fazla yıkarsanız eğer saçınızın nemi ortadan iyice kaybolacak ve daha da yağlanmasına sebep olacaktır. Bu yüzden saçınızı günde 1 kere ve yağlı saçlar için olan şampuanlarla yıkamalısınız. Ayrıca saçınızı biraz kendi haline bırakmakta çok önemli olacaktır. Isı kullanımını bir müddet bırakarak ya da daha az kullanarak bir süre sonra yağlanmanın geciktiğini gözle görülür derecede fark edeceksiniz.

Ayrıca saçınızı yıkarken de yaptığınız bir yanlışlıktan dolayı saçınız yağlanıyor olabilir. Bu yüzden saç yıkama rutininize de dikkat etmelisiniz. Saçınızı yıkarken parmaklarınızla saç derinize yumuşak masajlar yaparak şampuanladıktan sonra saçınızı güzelce durulamalısınız. Güzel durulamadığınız takdir de saçınızda şampuan kalıntıları kalacak ve saçınızın kaşınıp yağlanmasına neden olacaktır.

Saçın yağlanması nasıl önlenir? Hala bulamadıysanız yağlı yiyeceklerden biraz uzaklaşmalısınız. Yağlı yiyecekler tüketmek hem vücudunuza hem cildinize hem de saçınıza iyi gelmeyecektir. Bu yüzden yağlı yiyecekleri tüketmekten vazgeçmelisiniz. Yapılan yanlışlardan biri de duştan çıktıktan sonra saçlarımızı havluya sarıp uzun süre o şekilde bekletmek saçın havasız kalmasına ve çabuk yağlanmasına neden olacaktır. Ayrıca saçın doğal hacmini de bozacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal