Romantik Kokulu Parfümler

Kokunun romantik duygular üzerindeki güçlü etkisi için mantıklı bir açıklama elbette vardır. Beynin koku alma lobu (limbik) sistemin bir parçasıdır, cinsel istek yaratan ve romantizmi canlandıran aynı bölgedir.

23.06.2020-09:13 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-09:09) Romantik Kokulu Parfümler

Kokuların romantizmi uyarma üzerindeki etkilerini kanıtlamak amacıyla, 30 farklı kokunun 31 erkek gönüllünün uyarılması üzerindeki etkileri incelendi. Tüm kokular bir miktar uyarılma üretirken, kazanan lavanta ve kabak turtasının bir kombinasyonuydu ve bu da yüzde 40 artış sağladı. Diğer yüksek rütbeli eşyalar portakal ve siyah meyan kökü ve çörek kokusunu içeriyordu. Kadınlarla benzer bir deneyde, bebek pudrasının yanı sıra iyi ve bol meyankökü şekeri ve salatalık karışımı, romantik açıdan uyarıcı ilk iki koku olduğunu buldu.

ROMANTİK KOKULU BİTKİLER

GÜL TOMURCUĞU

  • Tarçın: "Pişmiş tarçın kokusu tüm parfümlerden daha büyük bir etkiye sahiptir," diyor 100 erkeği içeren koku çalışmalarından biri. Bu açıdan romantik kokulu parfümler kategorisinde en ön sıradaki yeri tarçın almıştır.
  • Lavanta: Vanilya ve bebek pudrası ile birlikte en romantik üç kokulardan biridir. Rahatlamak, kas gerginliğini serbest bırakmak ve romantik, rahatlatıcı bir gece geçirmek için harikadır.
  • Yasemin: Bu çiçek ve odunsu koku, birçok kadının (ve erkeğin) taptığı eski moda romantik bir his yaratır.
  • Beyaz Zencefil ve Yiang: Beyaz zencefil, kalpteki gerçek aşkı sembolize ederek, bu kokuyu çok romantik bir duygusal aşk iksiri olarak güçlendirir.
  • Siyah Frenk Üzümü ve Menekşe: Sıcak ve misk esaslı bir nota bu şehvetli, romantik kokuyu tamamlıyor.
  • Tonka Fasulyesi ve Gül: Güney Amerika'dan mistik tonka fasulyesinin birçok aroması, burun deliklerimize baharat, vanilya, kiraz ve badem fısıltıları ile hoş bir şekilde saldırıyor. İnce kokulu üst notası ile bu koku, sevginin saflığını ve haysiyetini temsil eder.
  • Yasemin: Fars dilinde “Tanrı'dan armağan” anlamına gelir. Yumuşak, pudralı nota sıcak, romantik, misk ve davetkardır.
  • Beyaz Gardenya: Yumuşak şekerli zambak, çekici, keskin kadife çiçeği ve gardenya fısıltıları kalbe karışır. Koku, vanilya miskinin egzotik, çiçek ve baharatlı bir taban notası ile boy gösterir.
  • Amber ve Vanilya Çiçeği: Tatlı vanilya, böğürtlen ve portakal karışımının tonları ile harmanlanmıştır. Bu aromalar sorunsuz bir şekilde mistik odunsu sandal ağacı ile birleşir. Ortaya karşı konulmaz romantik kokular çıkar.
  • Nilüfer Çarkıfelek Meyvesi: Bu sarhoş edici kokunun üst notaları karmaşıktır nilüfer ve limon ile süslenmiş taze, hafif tatlı aroması ile öne çıkar. Romantik kokuların en sevilenlerinden biridir.
  • Lotus Çiçeği ve Lavanta: Orta notalardır. Adı Yunancada “yağmur çiçeği” anlamına gelir. Cesur, temiz ve gizemli lavanta, çiçek sümbülü içerir.
  • Alıç Çiçeği Cassis: Koku, vanilyanın rahatlatıcı, romantik sütlü sıcaklığını ve yumuşak, dünyevi beyaz misk dokunuşunu içeren bir temel nota ile birleşir.

Sonuç olarak romantik kokular ve cazibe ayrılmaz bir şekilde iç içedir ve yılın herhangi bir zamanından bağımsız olarak her zaman hayatımızda öne çıkacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal