Cilde Limonun Faydaları

Limon, ılıman-sıcak iklimlerde yetişen, c vitamini yoğunluğu fazla olan bir besindir. İçeriği nedeniyle de cilt bakımında birçok kür, maske limon ile hazırlanır. Tamamen doğal yollarla limon bakımları yapabilirsiniz. İşte cilde limonun faydaları!

23.06.2020-09:10 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-09:07) Cilde Limonun Faydaları

CİLDE LİMONUN OLUMLU ETKİLERİ NELERDİR?

Cilde limonun yararları nelerdir? Limon bol miktarda c vitamini bulunduruyor. Hücreleri yenilemeye ve onları beslemeye de katkı sağlıyor. Birçok kişi akne ve sivilcelerde de limonun olumlu etkisi olup olmadığını araştırıyor.

Cilde limonun yararları şunlardır:

  • Matlaşan, soluk görünen cildi canlandırıcı etki yapar
  • Cildin daha aydınlık görünmesini sağlar
  • Ciltteki yağı emer
  • Siyah noktaların oluşumunu engelleyicidir
  • Kuru ciltleri nemlendirir
  • İçindeki sitrik asit ciltte tedavi edici özellik taşır
  • Akneleri yok eder
  • İstenmeyen lekeleri yok eder
  • Melanin üretimini yavaşlatır; ciltte kararmaların, renk değişimlerinin önüne geçer
  • Etkili bir doğal peeling malzemesidir
  • Kolajen hormonunu hareketlendirerek daha temiz, gergin ve canlı bir cilt görünümü sağlar
  • Cilt beyazlatıcıdır

Cilde limonun faydaları fazladır. Bu nedenle limon her zaman cilt bakımında çok sayıda maske ve üründe tercih edilmektedir.

LİMON CİLT BAKIMINDA NEDEN ÇOK ETKİLİ?

Cilde limonun faydaları çok çeşitlidir ve etkisi açıktır. Peki, limonu cilt bakımında bu kadar etkili bir besin haline getiren özellikleri nelerdir?

Limon tam bir c vitamini deposudur ve asidik özelliklidir. İçeriğinden ötürü cilt bakımında birçok sorunu çözer, oluşumlarını önler ya da azaltır.

Cilt beyazlatma, peeling, derin temizleme, canlandırma gibi özelliklere cilt bakımında limona olan talebi arttırmıştır. Öyle ki nerdeyse tüm cilt bakım maskelerinde limon bulunuyor.

Limon ayrıca c vitamini içerdiğinden bağışıklığı güçlendirici bir etkiye sahip! Tüm vücudun genel sağlık durumunu iyileştirme etkisi, canlandırma özelliği var. Bağışıklığı güçlenen kişilerin cildi de buna bağlı olarak daha canlı ve güzel görünür. Hem bakım hem sağlık için limon tam bir şifa sağlayıcıdır.

LİMONLU CİLT BAKIM MASKELERİ NASIL HAZIRLANIYOR?

Cilde limonun faydaları birçok maske tarifi oluşturmaktadır. Evde doğal yöntemlerle, etkili cilt bakım maskelerinizi hazırlayabilirsiniz.

Limon cilt bakım maskeleri arasında en etkili olanlardan biri Süt-Bal-Limon kürüdür!

SÜT-BAL-LİMON KÜRÜ!

Limon, süt ve balı bir kapta eşit krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın! Oranları ihtiyaç ve isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Kabın cam olması daha iyidir. Karışımı yüzünüze sürün ve 2 saat bekleyin. Kürü ılık su ile yıkayın. Maske sonrası nemlendirici krem vb. uygulaması yapabilirsiniz.

LİMON SUYU İLE ZERDEÇAL KARIŞIMI!

Sivilcelerinden rahatsız olanlar, cilt lekelerinden şikâyet edenler için etkili bir karışım! Zerdeçalı toz olarak kullanın; bunun üzerine 1 ya da 2 tane limon sıkın. İyice karıştırıp krem haline getirmeniz gerekiyor. Yüze parmakla uygulanmalıdır. Sivilce köklerini kurutmada iyi sonuçlar alınıyor!

LİMON SUYU-YOĞURT MASKESİ!

En etkili cilt bakım maskelerinden biri! 3 damla limon suyunu 1 tatlı kaşığı yoğurda ekleyin. Üzerine de 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ile 1 çay kaşığı karbonat koyun. Dudak ve göz bölgelerine sürmekten kaçının. Maske kuruyunca yüz yıkanmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal