Reyhan Reçeli Nasıl Yapılır? Reyhan Reçelinin Tarifi

Geleneksel kahvaltıklarımızdan reçeli farklı bir lezzetle deneyin. Reyhanın farklı tadı ile bu reçeli sadece ekmeğe değil kreplerinize de sürebileceksiniz.

06.08.2019-14:14 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-14:11) Reyhan Reçeli Nasıl Yapılır? Reyhan Reçelinin Tarifi

Reyhan reçeli biraz mayhoş ama hoş kokusu ile sizi büyüleyecek. İşte, gelenekselliğin tatlıyla buluştuğu reyhan reçeli tarifi...

MALZEMELER

1 bağ reyhan
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım limon suyu
1 kg toz şeker
3 su bardağı su, 600 ml

HAZIRLANIŞI

Reyhanların yapraklarını saplarından ayırarak (sapları konulmayacak) bol suda temizleyip sebze kurutucusunda kurutun. İncecik doğrayarak geniş bir kaseye alın, toz şekerin 1 yemek kaşığı kadarını, limon tuzu ve limon suyunu ekleyerek pembe rengi çıkana dek yoğurun.

Toz şeker ve suyu büyük bir reçel tenceresine koyarak açık ateşte kaynamaya bırakın, kaynamaya başlamasının ardından yaklaşık 8-9 dakika şerbet koyulaşana dek pişirin. Reyhanı katıp 5-6 dakika daha pişirmenin ardından ocağı kapatın.

Reçelden küçük bir kaseye kaşıkla akıtın, damla şeklinde kalıyorsa reçel olmuş anlamına gelir, akışkan ise 2-3 dakika daha kaynatın. Ilınınca kavanozlara koyup tamamen soğuyunca kapaklarını sıkıca örterek serin yerde muhafaza edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal