Et Nasıl Yıkanır? Etin Kanı Nasıl Temizlenir?

Kurban Bayramında etler kanlı kalır ve nasıl temizleneceği pek bilinmez. Üstelik kurban etinin yıkanıp yıkanmayacağı ise başka bir konudur. Bu nedenle eti pişirmeden önce nasıl temizleyeceğimize bir bakalım.

06.08.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-13:38) Et Nasıl Yıkanır? Etin Kanı Nasıl Temizlenir?

Etin temizlenmesinin önemi son derece olağandır. Etin bünyesindeki bakteriler insan sağlığı bakımından son derece tehlikelidir. Bu nedenle tüm et çeşitlerinin yıkanması, kanından temizlendirilmesi gerekmektedir. İster kasaptan aldığınız bir et olsun ister kurban eti olsun kesinlikle temizleme aşamasından geçmelidir.

ET NASIL YIKANIR?

Sağlığın muhafazasının yanında aynı zamanda etin daha lezzetli olması içinde et temizliği önemlidir. Bu işlem için birçok önemli noktası bulunmaktadır. İlk olarak etler kaba konulup güneş görmeyen bir mekanda bir kaç saat dinlendirilmelidir. Bekletilmeyen etler daha zor pişecek, sindirim zorluğuna sebep olacaktır. Serin bir mekanda etin sıcaklığının gittiğinden emin olduktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirilmesi etin kanının temizlenmesi sürecine gelindiği gösterir.

ETİN KANI NASIL TEMİZLENİR?

Etin üzerinde kalan kan bir çok kişinin bildiği üzere bozulmasına sebep olur.
Bu nedenle belirli methodlar dahilinde etin temizlenmesi sağlıklı bir biçimde pişirilip güven içerisinde yenmesini sağlar.
Etin kanının temizlenmesi esnasında en çok tercih edilen methodlardan biri et çiğ durumdayken bir kase içerisine konulduktan sonra soğuk suda 15 ila 20 dakika bekletilmesidir. Soğuk su etin üstündeki kanın temizlenmesinde büyük rol oynamaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal