Renk Veren Çamaşır Lekelerini Böyle Çıkarın

Renk veren çamaşırlarda oluşan lekeler oldukça can sıkıcı bir durumdur. Sık karşılaşılan bu durumdan kurtulmanın pratik yöntemlerini sizin için bir araya getirdik. Peki, renk veren çamaşır lekesi nasıl çıkar? Detaylar haberimizde…

28.07.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-15:19) Renk Veren Çamaşır Lekelerini Böyle Çıkarın

Birçok kişi kıyafet satın alırken servet harcıyor. Bu nedenle kıyafetlerine çok özenli ve titiz davranıyor. Ancak bazı istenmeyen durumlar yaşanabiliyor. Çok sevdiğiniz bir kıyafetiniz çıkmayacağını düşündüğünüz bir leke olduğunda, onu çöpe atmak yerine bu yöntemleri deneyebilir, inatçı lekelerden kurtulabilirsiniz. İşte renk veren kıyafetlerde leke çıkarmanın püf noktaları…

ÜZERİNE ALKOL DÖKÜN

Rengi çıkmış olan kıyafetlerinizi makineye atmadan önce üzerine izopropil alkol dökün. Daha sonra yüksek olmayan bir sıcaklıkta yıkayın. Makineden çıkardığınızda lekenin çıktığını göreceksiniz.

SİRKEDEN YARDIM ALIN

Boyanmış olan kıyafetlerinizden lekeyi çıkarmak için amonyak ve sirke çözeltisinden yararlanabilirsiniz. Bir fincan amonyak üzerine bir fincan beyaz sirke ekleyerek güzelce karıştırın. Sünger veya temiz bir kumaş bez ile lekeyi hazırladığınız karışımla temizleyin. Temizleme işleminin ardından güzelce yıkayın. Ardından kıyafetinizin üzerindeki lekenin çıktığını göreceksiniz.

SIVI DETERJAN UYGULAYIN

Renk veren çamaşır lekesinden kurtulmanın bir başka yolu da yıkama esnasında sıvı deterjan eklemektir. Bir leğenin içerisine kıyafeti koyup üzerine kapatacak kadar su ekleyin ve sıvı deterjanı ilave edin. Bu şekilde yaklaşık 1 saat bekletin. Ardından durulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal