Pratik Atıştırmalık Bao Bun Tarifi

Gün içinde sizi yormadan hazırlanabilecek bir atıştırmalık istiyorsanız bu tarif ihtiyaçlarınızı karşılayacak. Enfes tadı ile midenizi, harika görünüm ile gözünüzü doyuracak bu ekmekli tarifi sık sık denemek isteyeceksiniz.

10.09.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-12:58) Pratik Atıştırmalık Bao Bun Tarifi

Bazen ağır yemeklerden ve tariflerden sıkılır daha hafif ve sağlıklı şeyler tüketmek isteriz. Bao Bun tam da bu ihtiyaçlarınızı karşılayacak nitelikte.

BAO BUN TARİFİ

Malzemeler:
300 gr beyaz un
160 gr su
10 gr süt tozu
12 gr ayçiçek yağı
8 gr yaş maya
5 gr kabartma tozu
12 gr şeker
5 gr tuz

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında hazırladığınız suyun içerisine yaş maya ve süt tozunu katıp eritin. Tuz dışında tüm malzemeleri atıp yaklaşık 10 dakika yoğurun. Ceviz iriliğinde bezeler şekline getirin. Yaklaşık bir saat boyunca unlu ve temiz bir yerde üzeri kapalı şekilde hamurunuzu mayalandırın. Bir saat bitince merdane ile daire biçiminde bezeleri açın. Hamuru ortadan katlayarak iki saat daha mayalatın. Fırına girebilecek bir kap içine su koyarak fırının alt kısmına yerleştirin. 100 dereceye ayarlanan fırının içi buhar olduğunda ise mayalanan Bao Bun hamurlarını fırına sürün. Ortalama sekiz dakika pişirin. Dinlendikten sonra dilediğiniz malzeme ve sos ile doldurarak servis edebilirsiniz. Havuç, turp, tavuk, maydanoz, susam ve kabak çekirdeği koyarak içini doldurabilrisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal