Parmak Yedirten Mıhlama Nasıl Yapılır?

Muhteşem lezzetli mıhlama yapmak ister misiniz? Hem bol kaşar peynirli hem de bol tereyağlı mıhlama tarifini sizler için derledik.

Parmak Yedirten Mıhlama Nasıl Yapılır?T

Rize'de muhlama olarak bilinen mıhlama da denilen muhteşem lezzetli yöresel yemeği yapmak ister misiniz? Mıhlamanın tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.  

MALZEMELER 

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri ya da kaşar peyniri

YAPILIŞI

Tereyağını tavada eritmeye başlayın.

Eriyen tereyağının üzerine 4 yemek kaşığı mısır ununu ilave edin.

Mısır ununu iyice kavurduktan sonra  üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştırmaya başlayın.

Mısır unu, su ile 20 dakika kadar kısık ateşte piştikten sonra üzerine kaşar peynirini ya da trabzon peynirini ekleyerek karıştırmaya başlayın. 

Yaklaşık 5 dakika içerisinde mıhlamanız olacaktır. Sıcak ekmekle beraber tüketirseniz parmaklarınızı da yersiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR