Parfüm Nasıl Seçilir?

Parfüm seçiminde doğru tercihi yaparken teninize göre seçim yapmanız en önemli faktörlerdendir. Bunun dışında parfüm hakkında bilgi sahibi olmalı ve sizin teninize nasıl kokuların yakışıp, nasıl kokuların teninizde daha kalıcı olacağını bilmelisiniz.

22.06.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:43) Parfüm Nasıl Seçilir?

Bütün bunlar hakkında bilgi sahibi olduğunuzda daha doğru seçimler yaparak teninize en uygun parfümü edinmiş olursunuz ve artık o sizin imzanız haline dönüşebilir. Artık kokunuzu burnuna çeken insanlar sizi görmeden kokunuzu duyup sizin geldiğinizi bilir halde olacaklardır. Ancak doğru olan parfümü bulmak kadar parfümü doğru kullanmak çok önemlidir. Eğer doğru kullanım yapamazsanız insanlar sizin hoş kokunuzu için çekmek yerine buram buram yaydığınız koku yüzünden sizden uzaklaşacaklardır. Bu yüzden parfüm nasıl seçilir? yazımız da öncelikle bilmeniz gerekenleri size söylemek istiyoruz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Ten rengi parfüm seçimi açısından oldukça önemlidir. Nasıl ki vücut yapımıza göre giyiniyorsan parfümde böyle bir şeydir. Doğru ten rengine göre parfüm seçmek sizin doğru algılanmanıza neden olacaktır diğer türlü doğru parfümü seçmediğinizde teninizde ağır duracağından farklı bir algı yaratmasına neden olabilir.
  • Ayrıca mevsimlere göre parfüm seçmek de çok önemlidir. Yazın sıcak havalarda kullanacağınız parfüm ile kışın soğuk havalarda kullanacağınız parfüm aynı olmamalıdır. Çünkü yazın kullandığınız parfümün daha hafif olması gerekirken kışın kullandığınız parfüm biraz daha ağır kokulu olabilir. Ancak yazın da ağır bir koku tercih ederseniz mesela sıcak havalarda biraz fazla kokmasına neden olabilir.
  • Parfüm nasıl seçilir? Sorusunun bir diğer yanıtı ise akşam ve sabah saatlerinde kullandığınız parfümler de aynı olamamalıdır. Burnumuz kokularını gün içerisinde bile farklı algılarlar bu yüzden eğer mümkünse kokuları ayırmak sağlıklı olacaktır.

Parfüm nasıl seçilir? Yazımızda parfümeriye gitmeden önce dikkat etmeniz gerekenler;

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sabah erkenden veya gece geç yapmamalısınız. Çünkü bu saatlerde uykuluk olacağınızdan doğru seçimi yapmanız zor olacaktır.
  • Parfüm seçmeye giderken yemek yemeden önce gitmelisiniz. Çünkü yemekten sonra gittiğinizde baharatlı yediğinizden hem burnunuz hem de teniniz doğru seçimi yapmanız zorlaşacaktır.
  • Kokuyu en doğru koklayabilmek ve teninizle bütünleşip bütünleşmediğini görmek için nabız noktanıza sıkarak doğru kokuyu bulabilirsiniz.
  • Parfümü bilek içlerinize sürüp kokunun tam oturması için yarım saat bekletmelisiniz ve kararınızı bundan sonra vermelisiniz.
  • Tek seferde birkaç parfümden fazla parfüm denememelisiniz bu konuda sakın acele etmeyin. Aksi halde çok fazla koku denemek kokuların birbirine karışmasına ve doğru seçimi yapmanıza engel olacaktır.
  • Koku konusunda kadınların koku duyuları çok daha gelişmiştir bu yüzden eğer erkekseniz ve parfüm seçmek istiyorsanız bir bayanın yardımını almanız faydalı olacaktır.
  • En çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de sahte parfüm kullanmaktan kaçmak olacaktır. Unutmayın sağlığınız her şey den önemli. Böyle parfümler kullanmak ilk etapta bir şey yapmasa bile zamanla çeşitli cilt problemlerine yol açabilmektedir. Ayrıca cildinizde kalmayacak ve kokusu da zamanla kötüleşecektir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal