Fondöten Sürerken Yapılan Hatalar

Fondöten sürerken yapılan hatalar nelerdir? Fondöten sürerken dikkat etmeniz gereken noktalar neler? Fondöten uygularken yaptığınız yanlışlar olabilir mi? Cildinizi pürüzsüz ve mükemmel gösterecek fondöten uygulamasını nasıl yapmanız gerekiyor? İşte detaylar...

22.06.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:38) Fondöten Sürerken Yapılan Hatalar

Fondöten, makyaj için fon, base yani bir nevi temel oluşturmaktadır. Güzel ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için fondötenin doğru kullanılması önemlidir.

Nemlendirici Etkisi
Fondöteni uygulamadan önce cildinizle daha iyi uyum sağlaması için yapmanız gereken ilk adımlardan biri cildinizi uygun bir nemlendirici yardımıyla nemlendirmek olacaktır. Doğru bir şekilde nemlendirilen cilde fondötenin daha rahat yayıldığını gözlemleyeceksiniz.

Fondöten sürmeden önce mutlaka yüzünüzü nemlendirmelisiniz. Fondöten sürmeden bir süre önce yüzünüze nemlendirici uyguladığınız zaman farkı siz de kolayca gözlemleyebilirsiniz. Fondötenin yüzünüze daha iyi yayılmasına, makyajınızı sabitlemede ve uzun süreli olmasında büyük bir yeri bulunmaktadır.

Gereğinden Fazla Fondöten Kullanmak
Fazla miktarda fondöten kullanmak olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Fondöten sürme miktarı arttıkça fondötenin daha iyi bir etki yaratacağını düşünmek şüphesiz kötü bir görünüme yol açmaktadır. Aynı zamanda bu tekniği kullananlar da az çok ilk bakışta seçilebilmektedir.

Gereğinden fazla fondöten sürmek fondötenin hem yüze yayılmasında zorluk çıkartırken hem de fondötenin üzerine uygulanacak diğer makyaj malzemelerinin de tam olarak karışmasını engelliyor ve güzel bir makyaj ortaya çıkmamasına neden oluyor. Unutmayın yüzünüz duvar değil!
Renk Seçimi
Fondöten sürmenin püf noktalarından birini oluşturan ve insanların sürekli yaptığı hatalardan birine daha gelelim: Yanlış renk kullanımı. Her zaman cildinize uygun olan tonu seçmelisiniz. Yanlış seçip uyguladığınız renkle kafanızın bedeninizden ayrı olduğu izlenimine neden olabilirsiniz. Fondötenin cilt tonunuza uyan doğru renk ve uygulamayla güzel bir görünüme sahip olmanız zor olmayacaktır.

Uygulama sırası
Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da doğru uygulama yapmaktır. Doğru sıralamayla pürüzsüz canlı ve doğal bir makyaja ulaşabilirsiniz.

Peki doğru sıralama nasıl elde edilir?
Fondöten sürmeden kapatıcı aydınlatıcı veya pudra kullanmanız istediğiniz makyaja ulaşmanızda sıkıntı çıkarabilir. Fondöteni sürdükten sonra kapatıcı ve pudra kullanmamız gerekiyor. Aydınlatıcıyı ve kontürü en son uyguladığınızda başarılı bir makyaj elde etmiş olursunuz.

Fırçalarınızı Temizleyin
Ayrıca dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de fondöteni uygulayacağınız fırçayı ya da süngeri temiz tutmaktır. Kirli bir sünger ve fırça, fontöten üzerinde topaklanmaya neden olabilir. Fırçaları temiz tutmak daha iyi ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmaya yardımcı olmaktadır.

Fondöten uygularken yüzümüze narin davranmayı unutmamalıyız. Ayrıca fondöteni cildinizde belli noktalara dökerek hafifçe ıslatılmış bir sünger yardımıyla küçük darbeler kullanarak yaymak daha güzel bir görünüm sağlar. Cildiniz üzerinde yatay ve uzun soluklu sünger kullanımı önerilmez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal