Öksürüğü Hemen Kesecek Şifalı Karışımlar

Gıcık haline gelen ve geçmesi uzun zaman alan öksürüğü anında kesecek bitki çayları karışımlarını sizler için derledik. Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle siz de şifayı doğal ürünlerde bulun.

10.07.2019-14:55 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-14:39)

Öksürük, bazen gıcık şeklinde bazen de canımızı yakacak şekilde günlü hayatımızı zorlar. Öksürüğe iyi gelen besinler arasnda yer alan birkaç malzemeyi sizler için derledik..

Öksürüğe karşı karabiber çayı

Karabiber, dolaşımı ve balgam akışını hareketlendirir. Bal, katıldığında ise öksürüğü tamamen yatıştırma etkisine sahiptir. Bu karışım doğal bir antibiyotik özelliğindedir.

Hazırlanışı

Bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 2 yemek kaşığı bal ile bir fincanda iyice karıştırılır. Üstüne kaynar su dökülür. 15 dakika kadar demlenip sonra süzülür ve içmeye hazır hale gelir. Balgamlı halde gelen öksürüğü tamamen geçirmek için karabiber çayını deneyebilirsiniz.

Öksürüğe karşı kekik - bal

Üst solunum yolları enfeksiyonlarına, bronşit gibi hastalıklara oldukça iyi gelir. Bu hastalıklar öksürük yapan hastalıklar olduğundan bu öksürüğü geçirmek için kekik kullanılır. Kekik yaprağı, şifas ispatlanmış bir öksürük ilacıdır. İçine bal katılmış kekik çayı daha yararlı olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal