Öksürüğü Kesen Doğal Yöntemler

Öksürüğün çeşitli türleri vardır. Balgamlı öksürük, kuru öksürük derken özellikle de kış mevsiminde bu sorun herkesi yaşadığı bir rahatsızlığa dönüşmektedir. Peki, öksürük neden olur? Detaylar haberimizde...

01.11.2017-11:19 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-13:40) Öksürüğü Kesen Doğal Yöntemler

Öksürüğün çeşitli türleri vardır. Balgamlı öksürük, kuru öksürük derken özellikle de kış mevsiminde bu sorun herkesi yaşadığı bir rahatsızlığa dönüşmektedir. Peki, öksürük neden olur? Öksürük sebeplerine göz gezdirecek olursak en hafif bir alerjik reaksiyondan kaynaklandığı gibi zatürre, bronşit gibi önemli hastalıkların belirtisi de olabilmektedir. Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe iyi gelen şeyler neler? Öksürüğe iyi gelen bitkisel yöntemler neler?

ÖKSÜRÜĞÜ NE KESER?

Öksürüğe karşı ilk alınması gereken yöntemlerden birisi de bulunduğunuz ortamı havalandırmaktır. Bulunduğunuz ortamı havalandırmak sizi biraz olsun rahatlatacaktır. Bu yöntemin dışında bitkisel yöntemlerden de faydalanabilirsiniz.

ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER NELER?

Bal ve toz zencefil: Bir tatlı kaşığı bala toz zencefili karıştırarak macun yapıp için tüketin.Bu karışım boğazınıza ve öksürüğe çok iyi gelir. Ancak bunu çocuklara uygulamayın.

Karabiber ve bal karışımı: Bir bardak sütün içerisine 1er tatlı kaşığı toz karabiber ve bal ekleyin. Bu karışımı günde 2 defa içebilirsiniz.

Ayva yaprağı ve ıhlamur: Ayva yaprağı ile ıhlamuru sıcak suyun içerisinde 5 dakika kaynatıp için. Bu karışımın öksürüğe iyi geldiği söylenmektedir.


Karabiberli zeytinyağı: Zeytinyağını bir kabın içerisinde yanmayacak şekilde ısıtın. Daha sonra içerisine bir miktar karabiber ekleyip sırtınıza sürün. Bu karışımı sırtınıza sürdükten sonra bir bez yardımıyla sarın. Öksürüğü hemen kestiği ve iyi geldiği bilinmektedir.

Sıcak duş: Sıcak duş, alerji ve astımdan kaynaklanan öksürüğü iyi gelmektedir.

Buhar banyosu: Kaynayan suyun içerisine bir miktar nane aromalı vazelin koyarak buhar banyosu yapın. Bronşları açarak öksürüğü kestiği söylenmektedir.

Soğanlı su yöntemi: 1 tane soğanı dörde bölüp 1 bardak su ilave edip kaynatın 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp biraz soğumasını bekleyin içebileceğiniz ılıklığa geldiğinde suyunu süzdürüp bardağa koyun içine 1 tatlı kaşığı bal koyun karıştırıp için. Yarım saat sonra öksürükten kurtulun.

Ballı turp yöntemi: Turpun içerisini bir miktar oyun ve turpun dibini delin. Daha sonra turpu bardağın içerisine yerleştirin ve içerine bal ilave edin. Turpu o şekilde ertesi güne kadar bekletin ve bardağa damlamış olan balı tüketin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal