22 Mayıs 2019
  • Istanbul 20°
  • Ankara 19°
  • Izmir 21.11°
İmsak 03:44
Güneş 05:34
Öğle 13:06
İkindi 17:03
Akşam 20:28
Yatsı 22:10
BIST85.310
Dolar6,0686
Euro6,7827
Altın248,76

Mutfakta Meyve Sebze Nasıl Yıkanmalı?

Meyve ve sebzeleri yıkamak ve mutfakta uygun koşullarda muhafaza etmek en çok dikkat edilmesi gereken önlemlerin başında geliyor. Ellerimizle seçtiğimiz yiyeceklerin mutfaktaki ömrünü uzatmak için onları iyi saklamak gerekiyor. Peki meyve sebze hijyenini nasıl sağlamalıyız?

Mutfakta Meyve Sebze Nasıl Yıkanmalı?

Evvela meyve ve sebzeleri şekillerine göre ayırmalıyız. Sirkeli suda yıkama en çok tercih edilen yöntemlerden. 3 bardak suya 1 bardak sirke koyarak hazırlanan karışım ile rahatlıkla dezenfekte edebiliriz. Sirke haricinde çay ağacı yağı, karbonat, limon suyu ve deniz tuzu da diğer dezenfekte malzemeleri.

Orman Meyveleri (üzüm, böğürtlen, çilek vb.)

Orman meyveleri grubuna giren bu meyveler çok hassas yapılı ve kabuksuz olduklarından sirke, limon suyu kullanılarak dezenfekte etmeyin. Bu meyveleri bol su dolu bir kapta 2-3 dakika bekletmeniz dezenfekte eder.

Yapraklı Sebzeler (lahana, kıvırcık vb.)

Yaprak katmanlarından oluşan veya kıvırcıktaki gibi kıvrımları olan sebzeler, akan suda tam temiz olmayacağı için, yapraklar birbirinden ayrılıp (küçük parçalara ayırmadan), sirkeli suda bekletilip sonra durulanmalıdır. Sirkeli su karışımına 1 adet limonu da unutmayın.

Kabuklu Meyveler (kavun, muz vb.)

Kabuğu tüketilmeyen yiyecekler, genelde yıkanma konusunda en az öenmsenen besinlerdir. Kalın kabuklu besinleri fırça ile bol suda yıkamalı. Çünkü kabuğunu soyarken kabuk kısımındaki zararlı bileşenler iç kısma geçebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.