Mutfakta Meyve Sebze Nasıl Yıkanmalı?

Meyve ve sebzeleri yıkamak ve mutfakta uygun koşullarda muhafaza etmek en çok dikkat edilmesi gereken önlemlerin başında geliyor. Ellerimizle seçtiğimiz yiyeceklerin mutfaktaki ömrünü uzatmak için onları iyi saklamak gerekiyor. Peki meyve sebze hijyenini nasıl sağlamalıyız?

30.04.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-13:42)

Evvela meyve ve sebzeleri şekillerine göre ayırmalıyız. Sirkeli suda yıkama en çok tercih edilen yöntemlerden. 3 bardak suya 1 bardak sirke koyarak hazırlanan karışım ile rahatlıkla dezenfekte edebiliriz. Sirke haricinde çay ağacı yağı, karbonat, limon suyu ve deniz tuzu da diğer dezenfekte malzemeleri.

Orman Meyveleri (üzüm, böğürtlen, çilek vb.)

Orman meyveleri grubuna giren bu meyveler çok hassas yapılı ve kabuksuz olduklarından sirke, limon suyu kullanılarak dezenfekte etmeyin. Bu meyveleri bol su dolu bir kapta 2-3 dakika bekletmeniz dezenfekte eder.

Yapraklı Sebzeler (lahana, kıvırcık vb.)

Yaprak katmanlarından oluşan veya kıvırcıktaki gibi kıvrımları olan sebzeler, akan suda tam temiz olmayacağı için, yapraklar birbirinden ayrılıp (küçük parçalara ayırmadan), sirkeli suda bekletilip sonra durulanmalıdır. Sirkeli su karışımına 1 adet limonu da unutmayın.

Kabuklu Meyveler (kavun, muz vb.)

Kabuğu tüketilmeyen yiyecekler, genelde yıkanma konusunda en az öenmsenen besinlerdir. Kalın kabuklu besinleri fırça ile bol suda yıkamalı. Çünkü kabuğunu soyarken kabuk kısımındaki zararlı bileşenler iç kısma geçebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal