Libido Nasıl Arttırılır?

Testosteron hormonu birincil olarak libidodan sorumludur. Vücutta testosteron miktarının azalması kadın ve erkekler de libidonun azalmasının nedenidir.

05.12.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-10:46)

 Vücutta testosteron miktarının azalması kadın ve erkekler de libidonun azalmasının nedenidir. Testosteron hormonu birincil olarak libidodan sorumludur. 

LİBİDO NASIL ARTTIRILIR?

Dönemsel ve dış etkenlere bağlı olarak libidoda dalgalanmalar olabilir. Örneğin bir ilişkinin kalitesi, bir bakış veya muzip bir teklif libidomuzu etkileyebilir.
Ağırlık antrenmanı yapınız. Yağ yakmanın özgüveni arttırmak için mükemmel bir yol olduğu biliniyor. Aynı zamanda yapılan çalışmalar egzersiz yapan bireylerin vücutlarıyla daha kolay temas kurabildiklerini göstermiştir.
 
Bazı besinlerin testesteron üzerine direkt etkisi bulunmaktadır. Kereviz ve çikolata hem erkek hem de kadında cinsel isteği arttırıcı etki yaratmaktadır. İstiridye de testosteronu arttırıcı özelliğe sahip olup yalnızca erkeklerde etkilidir. Kabak çekirdeği çok miktarda çinko içerir, çinko da testosteron miktarının yükselmesini sağlamaktadır. Kalitesiz-düzensiz uyku alışkanlıkları ve gece hayatı hormonal dengenin değişmesinesebep olaktadır. Özellikle alkol, kadınların libidosunu önemli oranda azaltmaktadır.
 
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal