Sigara İçenler Dikkat! Akciğerleri Tertemiz Yapacak Olan Besin

Sigara kullanmanın sağlık üzerindeki etkileri bilinmekte. Sigara ve sigara dumanına maruz kalanların, özellikle akciğerlerinde oluşan tahribatın giderilmesine yardımcı olacak bazı besinleri, sizler için araştırdık. İşte o besinler....

03.12.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-17:09)

Dumansız hava sağası kapsamında uzun bir süredir, sigara bırakmak isteyenlerin ve sigara dumanına maruz kalmak istemeyenlerin verdiği mücadeleyi, doğal besinlerle desteklemek isteyenler için, Akciğerleri tertemiz yapacak besinleri haberimizde bir araya getirdik. İşte detaylar…

BU BESİNLERLE AKCİĞERLER TERTEMİZ OLUYOR

Tütün ve tütün ürünleri birçok organa zarar vermekle beraber en çok akciğerleri etkiliyor. Sigarayı bırakmaya çalışırken, bir yandan da akciğerlerini temizlemek isteyenleri için doğal besinlerden yardım almak mümkün. Peki, nedir bu doğal besinler? Gelin beraber bakalım…

Zencefil ve Zerdeçal 

Anti-enflamatuar (iltihap karşıtı) etki gösteren bu baharatlar toksinleri solunum sisteminden uzaklaştırmaya ve ciğerlerin temizlenmesine katkıda bulunur.


Sarımsak

Doğal bir antibiyotik sayılan sarımsak akciğerlerin tam kapasite ile çalışmasını sağlar ve içeriğindeki pek çok antioksidan madde sayesinde akciğer kanserine karşı koruyucu etki gösterir.


Kekik

 İçerdiği eterli uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşı etkilidir. Öksürük ve üst solunum yolları iltahabına karşıdır, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu önler.


Siyah Havuç

Öksürüğe iyi gelerek balgam söktürücü rol oynar. İçerisindeki vitamin- mineraller sayesinde güçlü antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini düşürür.


Üzüm Çekirdeği

İçeriğindeki resveratrol maddesi serbest radikallerle savaşarak ciğerleri korur. Özellikle kanser karşıtı olarak görev alır. Üzüm, çekirdeğini çiğneyerek tüketilmelidir.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal