Yoğurt Akciğerleri Temizler mi?

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmada akciğer kanserine yakalanma ihtimalini üçte bir oranında düşüren bir yiyecek keşfetti! Kanser riskini düşüren o mucize besin ise yoğurt! İşte detaylar...

29.10.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 26.01.2022-11:13)

Çağın hastalığı olarak kabul edilen kanseri önlemede mucize bir besin keşfedildi. Amerika Birleşik Devleti’nde yapılan bir çalışmada, kanseri riskini en aza indiren mucize besin keşfedildi. 

ABD'nin Tennessee eyaletinde yer alan Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezinden uzmanların yürüttüğü çalışmada, gönüllülerin yoğurt ve lifli gıda yemeleri ile sağlık halleri arasındaki ilişki incelendi. Çalışmada, her gün yoğurt ve yüksek lifli gıda yiyenlerin bu besinlerden hiç yemeyenlere nazaran akciğer kanserine yakalanma ihtimalinin yüzde 33 daha az olduğu neticesine ulaşıldı. Çalışmada, günde bir kap yoğurt tüketenlerin, hiç yemeyenlere kıyasla akciğer kanserine yakalanma ihtimalinin yüzde 20 azaldığı tespit edildi. Çalışmanın yazarlarından Xiao-Ou Shu, araştırmanın ABD 2015-2020 Beslenme Kılavuzu'nda bulunan yüksek lifli ve yoğurttan zengin beslenme önerilerini desteklediğini açıkladı.

AKCİĞERLERİ TEMİZLİYOR!

Birçoğumuzun bildiği gibi kalsiyum bakımından en zengin besinler biri, yoğurt. Özellikle ev yapımı yoğurtlarında içinde, potasyum ve kalsiyumda bulunur. 

Yoğurt, kemik sağlığının desteklenmesi, sindirime yardımcı olma, kalp hastalığı ve osteoporoz riskini azaltmada önemli rol oynar. Merak edenler için yoğurdun diğer faydalarını da aşağıda sıraladık.

- Yoğurtta bulunan probiyetikler vücudu alerjilere karşı korur. 

- Yoğurdun bir diğer faydası, bağışıklık sistemini artırmasıdır. 


- Düzenli yoğurt tüketimi sindirim sistemini destekler. Bu nedenle hem kabızlık hem de ishal ile daha az sorun yaşamanıza yardımcı olabilir.

- Yaygın olarak insanlarda görülen hastalıkların bir çoğunda iltihaplanma görülür. Yoğurdun probiyotik bakterileri vücuttaki iltihabı azaltmaya ve bu hastalıklarla ilgili riskleri veya etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

- Protein kaynağı olması sebebiyle kas ve vücuttaki diğer dokuları destekler. 

- Yoğurtta bulunan sağlıklı bakterilerin akciğer dokusunun daha sağlıklı kalmasını destekler. 

- Yoğurt, kemik sağlığında çok önemli bir yere sahip vitaminler ve mineraller bakımından zengindir. Düzenli olarak tüketilmesi osteoporoz riskini azaltabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal