En Çok Cinsellik Hakkında Yalan Söylüyoruz!

Yapılan araştırmalara göre söylediğimiz yalanların büyük bir kısmını cinsellik için söylediğimiz ortaya çıktı, özellikle de daha önceki ilişki sayısı hakkında çok yalan söylendiği tespit edildi.

06.11.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-10:44)

Araştırmacılar, odak nokta cinsellik olduğunda söylenebilecek yalanlarda insanların hiç zorlanmadığını tespit etti.

CİNSELLİK İÇİN ÇOK YALAN SÖYLÜYORUZ

Yapılan araştırmalara göre yetişkinler, ilk buluşmada bir çok şey hakkında yalan söyleyebiliyorlar. Bu yalanlara önceki ilişki sayısıyla ilgili yalanlar da dâhil. Süreç bilinçli olarak işletilmese de bilinçaltı cinsellik ihtimali, kendimizi yabancılara nasıl tanıttığımız üzerinde etkili oluyor. Bu durum; bizi tavırlarda değişiklik, normalde karşı olunan fikirlerin kabul edilmesi gibi şekillerde gösteriyor. Psikologlar, bu duruma yanıltıcı öz tanıtma adını veriyor.
İnsanlar, başka birini etkilemeye çalıştıklarında ya da onlarla konuşmaya çalışırken beyinleri fiziksel olarak olmasa da ruhsal anlamda değişiklikler yapıyor. Araştırmacılara göre cinsellik ihtimali belirdiği an insanlar, hem tavırlarını hem kendilerini nasıl tanıttıklarını dönüştürüyor. Bu nedenle de sık sık kabullenici, alttan alan ya da yalan söyleyen insanlar hâline geliyorlar.

ARAŞTIRMAYA 634 KİŞİ KATILDI

Araştırmaya göre yaş ortalaması 25 olan 634 heteroseksüel katılımcı oldu. İki gruba ayrılan ekipten ilk grup, cinsel uyaranlara maruz kalırken diğer grup normal uyaranlara maruz kaldı. Sonra da karşı cinsten bir yabancı ile karşı karşıya geldiler.

Araştırmacıların bir diğer ulaştığı sonuç ise kişilerin, çekici bir yabancı ile tanıştıkları zaman eski ilişkilerinin sayısal olarak azaltma yoluna gittikleri oldu. Kişilerin yalan söylerken en çok tercih ettikleri rakam ise 7 dir.

Araştırma ve sonuçları, Journal of Experimental Social Psychology’de yayımlandı.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal