Hamilelikte Günde 10 Fındık Yerseniz Bakın Çocuğunuz Nasıl Olur?

Anne karnındaki bebeğin gelişimi için değerli ve gerekli besinlerin alınması oldukça önemli. Hamilelikte her gün fındık yenirse ne gibi etkileri olur? Fındığın anne karnındaki bebeğe ne gibi etkileri vardır? Gelin içeriğimize birlikte bakalım.

17.09.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-12:04)

Anne adaylarının hamilelik süresince belirli besinleri sıklıkla tüketmeleri gerekir. Onlardan biri de fındık. Peki fındık bebeğe ne gibi yararlar sağlar? Uzmanlar bebek gelişimi için nasıl tüketilmesini öneriyor? İşte cevabı.

BEBEĞİN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV) Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Cem Demirel, hamilelike ilk üç ayın ehemmiyetine değinerek, "İlk üç ay bebeğin gelişmeye, organlarının oluşmaya başladığı ve hamileliğin geri kalan kısmını nasıl gideceğini gösteren önemli bir zaman" diye konuştu.

GÜNDE 10 TANE FINDIK YETER

Gebelikte fındık tüketiminin önemine dikkat çeken Demirel, "Bebeğin gelişimi için çok faydalı olan vitaminler fındık ve ceviz gibi ürünlerde zengin oluyor. Bir anne günde 10 adet fındık yerse hiç dışarıdan omega, vitamin almasına gerek kalmaz. Anne gereken omegayı fındıktan almış oluyor. Dolayısıyla fındığı kesinlikle öneriyoruz" diye konuştu.

ŞEKERE BAKTIRMAK ŞART

Prof.Dr. Demirel,  hamileliğinin 24. haftasından sonra şeker testi yaptırmaları gerektiğine vurgu yaparak, "Bebekte şeker hastalığı çıkarsa bunu gebelik esnasında tedavi etmemiz lazım. Çünkü o çocuğun 50 yaşında kalp hastalığına yakalanıp yakalanmayacağını o anki hadise belirliyor." diye konuştu.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal