Hamilelikte Dişleriniz Çürümesin İstiyorsanız Bunu Yapın!

Gebelik döneminde ağız sağlığı oldukça önemlidir. Peki, anne adayının hamilelik sırasında diş çürüklerinden korunma yolları ne olmalıdır?

15.09.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 15.09.2019-10:56)

Hamilelikte anne adayının dişleri daha kolay çürür. Çünkü mineral ve kalsiyum açısından takviyeye ihtiyaç duyar.

HAMİLELİKTE DİŞ BAKIMI

Ağız ve diş etrafında da bu dönüşüm etkilerini hissetmekteyiz. gebelik döneminde hormonal dönüşümler ve tükürük salgısındaki değişimler ağız florasında farklıklara neden olmaktadır. Ağız kuruluğu ile diş çürükleri hızlı bir biçimde meydana gelmekte ve diş kayıplarına dek gitmektedir. Hormonların dönüşümleri nedeni ile diş eti bölgesinde enfeksiyonlar oluşmaktadır. Aşırı kusma ve mide bulantısı diş sert dokularında kayıplara, erozyonlara neden olmaktadır” belirtti.

Dr. Genç, “Diş fırçalama sıklığımızı artırmak ilk tercihtir. Diş macununa bulantı gelişen kişilerde kokusuz macun veya hiç macunsuz diş fırçalama yöntemi yapılabilir. Ağız gargaraları ve diş ipleri ile fırçalayamadığımız alanlar temizlenmeli ve çürük meydana gelmekte önüne geçilmelidir. Tedavi gerektiren bütün işlemler gebelik döneminde de yapılabilir. Gebeliğin geçmesini beklemek diş kayıplarına neden olabilmektedir.2. trimister diş tedavileri için en güvenli vaktidir. 3 ve 6. aylar arasında bütün diş tedavileri güvenle yapılabilir. Bu aşama anne ve bebek için güvenli vakitlerdir” açıklamalar yaptı.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal