Kremalı Ponpon Kurabiye Tarifi

İster çayınızın yanına ister yolluk olarak yanınıza alın... Enfes bir kurabiye tarifi ile burdayız. Sadece bir tane ile asla yetinmeyeceğiniz kurabiyelerin malzemeleri bakalım neler?

19.07.2019-17:54 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-17:46) Kremalı Ponpon Kurabiye Tarifi

Çay molası için tatlı tarifi listenize ekleyeceğiniz hem hafif hem de lezzetli ponpon kurabiye ile siz de misafirlerinize harika ikramlarda bulunabilirsiniz.

MALZEMELER

250 gram margarin
1  küçük su bardağı yoğurt
1 küçük su bardağı pudra şekeri 
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
4 su bardağı un
2 bardak süt
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
1 limon veya portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI

Unu önce eleyiniz. Ortasını açınız. İçine eritilmiş margarin katınız. Yoğurdu, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ilave ediniz. Hamurun pürüzsüz olmasını sağlayınız. Hamurun üstüne nemli bez örtün ve 20 dakika bekleyin. Bu arada iç kremayı hazırlayınız.

Tencereye un, şeker, süt ve limon veya portakal kabuğu rendesini ekleyin düz kıvama gelene dek karıştırınız. Ağır ateşte ve sürekli olarak karıştırıp puding kıvamına gelene dek pişiriniz.

Dinlenmiş hamurdan ceviz tanesi iriliğinde şekiller vererek yuvarlak toplar elde edin. Hamurun iç kısmını incelterek oyuk açınız.

Hamurun boşluklarına yarım yemek kaşığı krema ile doldurup hamurun ağzını büzp kapatınız. Hamurları ters çevirin yağlanan fırın tepsisine sıralayarak, hali hazırda ısıtılmış 190 derecelik fırında pembe rengini alana dek pişiriniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal